Para pembaca budiman

Thursday, October 29, 2009

Reunion 5 Merah 95

Salam,


Walaupun zahirnya gaya saya sekarang tidak melambangkan gaya pelajar sekolah saya dulu, ketahuilah bahawa sesungguhnya ...

Saya adalah bekas pelajar SMAP Labu, Negeri Sembilan.
(P/s - Jika ada ex-Smapian yg sedang baca blog ini, sila lah roger2 saya ye.TQ)

Dulu-dulu ( 5 MERAH 1995)...


Klasik bukan gambar saya dulu. Tudung bulat gitu ... Hehehehe
Sila teka saya yang mana satu idaman kalbu

Hehehe, berbalik ke tahun 2009 ni,

Tanggal 3/10/2009

Kami mendapat jemputan ke majlis kawin sorang member Labu dulu. Rumahnya di Senawang.

Sementelah adanya majlis itu, sorang member saya Harriszal telah menyarankan agar buat mini reunion di rumah ustazah Epuziah merangkap guru kelas semasa kami di tingkatan 5 Merah dulu. Rumahnya kat area-area member yang nak kawen ni jugak la.

Hasilnya??

Alhamdulillah, dapat juga jumpa Ustazah sekeluarga dan sahabat-sahabat sekelas dulu. Sungguh gembira hatiku. Ada di antara kami yang dah 12 tahun tak jumpa.

Semasa dalam proses perancangan di facebook, sambutan memang sangat-sangat memberangsangkan. Tapi tu la, bila sampai hari tersebut, tak ramai yang dapat datang - mungkin sebab jalan sesak atau mungkin sebab ada banyak jemputan lain dan ramai jugak yang tinggal di negeri lain. Ada 2 orang sahabat saya tak dapat hadir kerana ayah masing-masing kurang sihat.


Tapi takper, nanti kita wat reunion besar-besaran lagi ye kawan-kawan :)

Gambar-gambar kenangan


Kami sekeluarga berbaju rona HIJAU bersama dengan Ustazah Epuziah


Dr Mazlina aka AD sekeluarga tampil anggun dengan tema PINK


Dari kiri - Alyne (baru 3 bulan lepas bersalin - makcik,ko sungguh slim, jeles aku tawww), Adeque (masih single tapi tataw la available ke tak), AD


Ustazah bersama Harriszal (Ketua Rombongan)


Masrul and Mai sekeluarga yang terus memulakan perjalan pulang ke KT usai gathering.


7 orang bekas pelajar 5M bersama Ustazah Epuziah dan Ustaz Dahlan


7 orang bekas pelajar 5M dan keluarga masing-masing bersama Ustazah Epuziah. Kelihatan Dina sedang khusyuk bermain Nintendo yang dipinjam dari anak AD.


Memang best la ...
Lain kali, boleh la kita organise
gathering besar-besaran kan ...
Kita ajak satu batch ... Metal V ...
Last gathering kalau tak silap tahun 2005 -
(Masa tu tengah mengandungkan Dina.)

Hmmm, best jugak kalau dapat jadikan acara melawat rumah Ustazah ni sebagai acara tahunan kan ...


Image Hosted by ImageShack.us


P/s - Ustazah nampak sungguh GEMBIRA hari itu ...

P/p/s - Lupa nak cakap - Gambar-gambar adalah diambil dari koleksi gambar Adeque dan Masrul. Kameraku tertinggal dalam kereta (dan che abangku ytc malas nak ambik .... hahahaha ... *Peace*, darling ... hihihihi ...)

5 Pendapat:

  • nurul husna binti ibrahim
     

    wahhh..memg best..rndu zmn sekolah.. =)

  • DNNA
     

    Husna

    Zaman sekolah memang the best la kan Husna ...

    Tak banyak benda yang kena fikir. Especially kalau dok asrama. Makan suma provided. Cuma kena belajar, belajar dan belajar je la ... Hehehehe ...

    Satu yang kureng sket - kena cuci baju sendiri ... hahahaha ... bole hantar dobi tapi karang elok2 baju tu kaler putih before hantar, bila dapat balik dah tukar kaler pink ...

    Kah kah kah ...

  • isabelle
     

    wahh...kembali ke zaman remaja. hehehe.
    mesti byk nak sembang. dah la rupa masing2 dah jadi mak budak kan? hehe.

    p/s: skrg ultraman gaia dah tayang blk kat ceria.tapi time maghrib daaa...

  • DNNA
     

    Isabelle

    Ha'ah la babe ... 'Dia' dah ada balik laaa ... Dina ngan Daus time maghrib jer memang kompom ngadap telly tgk Gaia ... Adeehhhh, abah ngan ibu nak tengok cita lain pun tak bole ...

    Sabar je la .. Hehehehe

    P/s - Memang lain sangat-sangat muka masing2 banding ngan zaman students ... especially (perut) bapak-bapak orang tu kan .. Hahaha

  • Hana Seman
     

    Yan....
    Sesungguhnya aku sungguh JELES tengok gambar korang.. Sebab aku tak dapat join.. Kalau aku dok area KL, sure aku dah join punyer. Nampak gaya memang susahla aku nak join gathering @ reunion pasni except kalau buat kat Kedah ni.. Hahahah!

    Ustazah menten jer muka dia, sama cam dulu.. Seingat aku last aku jumpa ustazah time aku final year (thn 2000), gi rayer gak, tapi time tu semua masih bujang2 lagi.

    Klasik sungguh gambar poyo kita time form5 tu.. Terutama yg duduk sebelah penolong KT tu dan yg berdiri belakang Ustazah dan penolong KT tu.

Blog Widget by LinkWithin