Para pembaca budiman

Friday, August 28, 2009

Secara ringkas ... setelah 10 hari berpuasa

Salam ...
*
*
Hehehe, selamat berpuasa semua :)
Maaf, blog tidak dapat diupdate kerana tiada kesempatan ...
Nak wat ringkasan cerita ...
*
*
24/08/2009
Adalah hari ketiga berpuasa di Ramadhan Kareem ini ...
DAN ...
Merupakan hari ulang tahunku yang ke-31
Disambut secara tersangat sederhana di rumah ...
Alhamdulillah ... Semoga panjang umur, murah rezeki dan diberkati Allah sentiasa ...
*
*
25/08/2009
Dalam kul 4 pm, dapat panggilan talipon dari ward O&G ... dan ...
Dihadiahkan dengan patient pertama untuk researchku ...
Alhamdulillah ...
*
*
26/08/2009
Pagi2 ku telah dihadiahkan dengan panggilan talipon dari Prof A memberi berita gembira - Ada sorang lagi patient yg berpotensi to be enrolled in my study... Ku telah jumpa dengan adik ni and explain dengan panjang lebarnya ...
Alhamdulillah, dia setuju ... dah dua dah patient ... 78 more to go .. Hehehe
*
*
29/08/2009
Dapat jemputan berbuka puasa di rumah abang ipar ...
Alhamdulillah ... dapat makan free ramai-ramai ... te he he
*
*
30/08/2009
Projek MEGA bolos mengemas rumah ...
Abih semua kotak kitorang punggah ...
Banyak betul rupanya sampah sarap yang kitorang angkut dari rumah lama dulu yer ...
Alhamdulillah ... rumahku dah 75% kemas and dah ada rupa rumah orang sekarang ni ... hihihi
*
*
31/08/2009
MERDEKA !!! MERDEKA !!! MERDEKA !!!
Ku menghayati kemerdekaan ini dengan duduk di rumah dan menyambung kembali projek mega mengemas rumahku yang tinggal 25% lagi tu ...
Siap mop rumah 3 kali tu ... SFirst time dengan Ajax fabuloso ... 2nd round dengan pengilat lantai Cosway ... 3rd round dengan air paip ... Hahahaha .... takde keje kan aku kan ...
Abis mop tu, masuk bilik tengok che abang YTC terzZZzzZZzzZZzzZZzzz ...
Sabar jer la ...
*
*
Abis kemas, teringin lak nak makan karipap untuk berbuka ...
Ku sambung berperang kat dapur pulak ... Buat la inti karipap ...
Pastu, teringin nak minum sirap bandung untuk berbuka ...
Ku dengan gigihnya wat sirap pandan ... 2kg gula batu telah selamat ku jadikan sirap ...
Sambil - sambil tu, ingat nak buat kulit karipap ...
*
*
ALAMAK ... Tepung abis la pulak ...
Macamana la pulak bole tak perasan ... tergendala scheduleku yang ketat itu, mwahaha
Sesudah Asar, ku ajak che abang ytc sambil angkut tentera-tentera kecilku pergi beli tepung kat Giant kecik yang berdekatan rumah ...
Sesudah 15 minit bershopping-ria, akhirnya tepung berada dalam genggamanku ...
YESSSSSS ... bisa ku sambung projek karipap ...
*
*
Balik - balik je, ku serahkan tentera-tentera kecilku ke abahnya utk pandai-pandai la dia handle ...
Ku sambung wat kulit karipap dan memulakan projek masak makanan berbuka pulak...
*
*
Hasilnya ...
*
*
Menu
1. Tomyam caca marba
2. Butter prawn
3. Telur dadar
4. Terung masak cili api
5. Karipap
6. Kurma beli kat Tesco
7. Air bandung pakai sirap DIY alamak, terlebih suda merahnya
Alhamdulillah ...
*
*
Kerja memasakku selesai tatkala azan maghrib berkumandang ...
Jam 10, ku dah terZzZZzzzZZz sambil menyusukan Fawwaz ...
Alhamdulillah ...
Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, August 19, 2009

Anakanda-anakandaku

Salam
Gambar terbaru anakanda2 ...

Agak julung2 kali jugak la berjaya snap quite a decent picture of the three of them together .. Biasanya kalau amik gambar tu, haru biru beb - fawwaz pandang sana, firdaus pandang sini and yang si anak dara Dina pulak akan posing tak ingat punya depan kamera ... hehehehe ...






Bawah ni pulak adalah contoh gambar yang tak jadik ... Hehehe




Dapat kita saksikan kat gambar di atas betapa ganaz nyer firdaus main ngan adik dia fawwaz ... Sampai nak naik atas badan tu ...

Doa-doa diorang ni besar esok jgn la gaduh - gaduh teruk sangat ye ...

Okay .. nak sambung wat keja ...

Tata, wassalam
Image Hosted by ImageShack.us

Monday, August 17, 2009

Cuba teka apa ini???


Salam,

Hehehe, ni meja saya di opis ... Pada waktu2 biasa, meja saya biasanya tersangatlah neat and tidy ... Gambar di atas di ambil pada waktu2 yang luar biasa i.e. ketika saya sedang sibuk membuat kerja hence terserlah ketidakkemasannya ... Hahaha ...





Buat and yang bermata jeli and very observant,
Pasti anda akan perasan ada 3 unidentified non flying objects dekat dengan mouse saya.
FYI - Objek2 tu bukan makjun ok ... Hihihi ..

Tak berapa jelas, anda kata??
Meh, saya zoom in sket objek2 itu ...



Nampak tak?? Hehehehe ...

Rupanya seperti langsat, tapi dia lebih bujur kan ...
Sapa tau buah apa ni???
Saya jarang2 dapat peluang mencicipi buah ni ...
Tu yang bila ada insan baik hati tinggalkan buah ni utk geng2 chempath, saya terus dengan tangkas dan tanpa segan silu mencilok eh mengambil 3 biji utk diambil gambarnya dan dibubuh di blog saya sebagai kenangan utk saya and anak2 di kemudian hari, ewahhh!!!

Bapak yang pertama kali memperkenalkan kami adik beradik dengan buah ni ... Masa kami kecik2 dulu ... Saya tak berapa ingat details tapi masa tu kami melawat kawan bapak, pastu bapak stopkan van delica kami kat tepi jalan, pastu dia kuar kejap and kembali semula membawa beberapa biji buah ni ...

Haa, setelah dilupas kulitnya, macam ni la rupa isi dia ..

Rasanya???
Rasanya lain daripada yang lain ..
Mula-mula manis, tapi lepas tu, ada sikit aftertaste yg kelat2 gitu ..

Ada sebarang tekaan??
Anda?? (Ya ... anda yang sedang membaca entry ini .. tekaan anda???)
Wah, berkerut - kerut dahi anda berfikir ya??
Eh, eh, eh ... tak kurang juga ada yang senyum2 jer ...
Pasti anda tahu jawapannya kan ...

Sebagai selingan,
Marilah kita tatap wajah ala2 supermodel saya di bilik semenjak tersebarnya H1N1 ni ....



Hahahahahaha ... vogue kan saya bergaya dengan mask???
Oh hampir lupa pulak saya,
Jawapan kepada persoalan di atas adalahhhh ...
*
*
*
*
*
Akan saya maklumkan di entry lain jika tiada orang yang berjaya teka dengan tepat ...
Hahahahahahaha ...
Saja jer, bukannya ada hadiah pun ...

Tata ... Wassalam ...

Image Hosted by ImageShack.us



p/s - Appreciation to Kak Yong for introducing me to Picasa web albums ... (Mesti dalam hati semua orang cakap - Ketinggalan zaman sungguh si DNNA ni lah ...Hahaha)

Hehehehe ... Sekarang, kerja meletak gambar menjadi lebih mudah ... Saya sungguh gembira ... Rasa macam nak tulis entry hari2 plak ... Eh,eh, buat-buat lupa plak, saya ada 2 case write up nak kena siapkan ... Kih kih kih kih kih ... Anyhow, KY -Toche toche toche again...

Friday, August 14, 2009

case write up - updated

Salam...

Hihihi ... Nak tergelak la pulak ... Tadi lepas abih lunch hour di SOGO yg penuh sesak tu, ku dapat panggilan talipon dari Dr H yang memanggil ke biliknya ...


Sampai depan bilik Dr H,
Dengan bacaan Bismillah kuketuk pintu biliknya,
Hatiku masa tu,
Berdegup dengan teramatlah kencangnya ...raca macam nak copot jangtungku...
Lub dub, lub dub gituh ... Hahaha ...( Alhamdulillah takder heart murmur ..)
Tu la, saper suruh hutang case write up lama2 sangat, hahaha

Lerrr ...
Dia nak mintak tolong rupanya ...
'Mintak tolong brief students part 1 hari senin ni ye ... I cuti sampai selasa'
Waduh, beressssss Boss !!!!
Hatiku kembali lapang ...
Berbunga-bunga gitu ...

Ku terus mintak ijin utk kembali ke bilikku ...
Ku bukak pintu biliknya..
Lega ...

*
*
*

Suddenly ...

'DNNA, apa cerita case write up u all ye??...
I nak satu case write up siap before bulan puasa ye ... Satu lagi before raya'
*
*
*
UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ...
Oleh yang demikian rakan2 ...
Jangan terasa kalau aku lama tak jenguk blog kalian ..
Sesungguhnya aku sedang bertungkus lumus siapkan case write up ..
Bukan satu, tapi DUA ....
UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ...



Image Hosted by ImageShack.us

*Kemusykilan*

Salam ...

Wah, lama tak update ...
Cuba untuk buat posting baru ..
Tapi utk menjadikan entry itu lebih berwarna-warni dan bermakna,
saya memerlukan GAMBAR-GAMBAR ...

Malangnya,
Saya tak boleh upload gambar ..
Ada masalahkah dgn blogger?
Sedang melalui proses penyelenggaraan, mungkin ...

Takper,
Saya akan terus SABAR menunggu sehingga ia pulih ...

Sementara itu,
Saya akan teruskan usaha saya membuat case write up sulung saya ...
(Dah 6 bulan saya hutang dgn Dr H)
Hehehehe ...



Image Hosted by ImageShack.us

Monday, August 10, 2009

Doa dijauhkan penyakit menular

Salam,

Mari kita mengamalkan doa ini ...
Minta dijauhkan dari segala penyakit especially penyakit menular ...







Image Hosted by ImageShack.us
p/s - TQ che abang YTC for the doa ...

Sunday, August 9, 2009

Family



Salam,

*

*

Family is eveything to me.
This picture was taken a few weeks before i gave birth to Fawwaz.
Semua ahli keluarga ada, Alhamdulillah.
Maka kami tak melepaskan peluang untuk bergambar kenangan ...
*
*
*
Berdiri dari kiri - Yours truly yg sdg sarat mengandungkan Fawwaz sambil memegang Irdina Aisyah yang mogok tak nak pandang kamera, Che Abang YTC yang mendukung Firdaus, Adik bungsuku - Haidar, Adik no 5- Harith, Adik No 4- Irfan, Adik No 3- Ashraf, Adik Ipar yg lebih tua dariku -Zaini sambil mendukung anak sulungnya Farha dan Adinda No 2 - Alia sambil mendukung adik Farha - Eimran.
*
*
Duduk di kerusi kuning diraja, dari kiri - Ayahanda kesayangan kami aka The Big Boss dan last but not least, Ibunda kami yang tercinta aka Boss Kecik :)
*
*
*
Ya Allah, berkatilah keluarga kami,
Lindungilah kami dari segala kejahatan dan malapetaka di dunia ini,
Jadikanlah kami dari golongan hamba-hambaMu yang mendapat limpah kurniaMu, keampunanMu, keredhaanMu dan pertolonganMu di dunia dan akhirat,
Amiin ...
I Love my family



Image Hosted by ImageShack.us

Friday, August 7, 2009

Tag 5 5 5 5

Salam ...




Ku ditag oleh Fid




Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini








  1. Fid - Seorang yang happy go lucky dan ceria gitu ... Ku mula berkenalan dengan Fid masa bloghopping dari blog mamihaziq78. Since then, I was hooked ... Hari-hari mesti jenguk blog dia ... Memula tu, segan gak nak tinggal komen ... Ku kan baru jer nak berjinak-jinak dalam bidang ini ... Tapi tengok dia layan semua pengunjung dia dengan layanan mesra, ku pun mula la menunjukkan belang and mengomen sesuka hatiku .. hahahaha ... Kadang-kadang, komenku tu bole buat satu entry la panjangnya ... sorry beb.




  2. Fid ni sungguh la raaaaaaaaaaaaaaajin mengupdate blog dia ... dalam sehari tu memang banyak entries dia - Ku salut ko la fid ... Ada2 jer idea ko ek ... hehehe




  3. Fid - Sangat2 pro - BF. Aku rasa la Fid, kalau ada sekolah BF kan, ko la akan jadik cikgu disiplinnya. Garang beb ... Hahahahahaha. Sebenarnya, ku jadikan Fid ni sebagai sumber inspirasiku tatkala ku lagi down sepanjang perjalananku mengBF Fawwaz. Kagum bila tengok gedebi still hanen sampai sekarang ...




  4. Fid adalah Ratu DIY - Dia lah pengasas kepada jenama beg terkenal - 'Sen get' dan merupakan pelopor tudung 'Fid' inspired by M*na**a*a*, A*i*ni dll ... Lepas ni ko nak wat projek apa plak mek?




  5. Ibu yang sangat penyayang tapi tegas ... Alamak, aku nak cita satu lagi fakta pasal ko ni Fid, tapi dia just mintak 5 je ... Hentam jer, aku bubuh kat sini gak ... Hahahaha ... Where was I? Oh ye, walaupun ceria sentiasa, tapi kalau dia naik angin (especially dengan orang2 di opisnya) ... perghhh ... ganazzz beb ... Dan 'angin' itu akan disalurkan ke blognya dengan membuat entry2 yang berapi .... aku yang baca pun naik berapi gak kena penangan ko Fid. Hahahaha






Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.








  1. Ku adalah seorang yang perasan CERIA ... Sentiasa tersenyum simpul manissss gitu ... Tapi ada gak kadang2 ku akan down dengan tiba2 dan tak lama lepas tu akan pulih semula ... OHHHH ... adakah ku ada Bipolar Disorder??




  2. Ku tersangatlah pengemas orangnya ... Geng2 zaman sekolah and undergrad dulu ramai yang kata ku ada OCD - Obsessive Compulsive Disorder. Macam Monica dalam FRIENDS. Hahaha... Nak tau napa tak kawan2? Sebabnye ku kalau susun baju dalam almari, mesti ada tema ok. Hanger mesti susun ikut kaler ... Baju2 mesti lipat bagi sama kiri kanan and susunan pun ikut warna dan fungsi baju wokehh ... Kalau ada orang (Read: Che Abang YTC) yang choba2 mengubah temaku, pasti ku akan membebel setengah hari ... Kah kah kah kah ... OHHHH .. OCD and Bipolar??? Patutkah aku refer diri sendiri ke Psych???




  3. Kalau nengok blogku ini, I think you can gather that I am not a person who updates her blog frequently. Paling2 pun seminggu 2 kali jer ... Faktor kekangan masa gitu ... Walau bagaimana pun, when I do update, I like to write long n winding essays ... Hahahaha ... Ku tak gheti nak tulis pendek2 laaa ...




  4. Kalau pasal family ni, ku boleh jadik overprotective ... Dah biasa dari kecik macam tu kot since ku adalah kakak sulung from 6 ... Adik2 ku dah masak perangaiku dah ... Tapi tu la, ku tak gheti nak marah2 orang ni ... Paling2 hebat pun ku berleterrr jer ... Abih jer leteran ku itu, pasti aku akan senyum ...




  5. Sangat tak suka dengan nombor2. Tu sebabnye ku tak jadik akauntan. Ku juga agak sukarr nak ingat tarikh2 ... Tu sebab aku tak minat sejarah masa sekolah dulu. Nak tau apa alasanku tak ingat tarikh? Hehehe, Anak dah 3 beb, banyak betul urat memory yang putus ... Hahahaha ... BUT BEWARE - Kalau nama and muka orang tu, Insya Allah aku akan ingat walaupun dah berpuluh tahun tak jumpa org tu (EHEM, INI TIDAK BERMAKSUD AKU SUDAH TUA. AKU MASIH MUDAH REMAJA GITU WOKEH!!!) ...


Nyatakan 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.







  1. Kaki shopping dan kaki tengok katalog .... Yeahhhhh ... Pantang ada orang ajak shopping, ku ON jer ... Asal orang bagi katalog jer, aku ON je... Ku rasa lah kan, ku baca text book Chempath pun tak sekhusyuk ku belek katalog2. Hahaha ... BTW, Ku paling suka shopping Tupperware sampaikan penuh sudah dapurku dengan barangan Tupperware. Che abang YTC pun hanya mampu geleng2 kepala jer tengok Tupperwareku ... Alasanku kepadanya - Lifetime warranty laa sayang ... Hahaha ... Hmmm ... I think my collection deserves an entry in my blog ... Tunggu la gambar koleksi Tupperwareku nanti ... Err ... entah bila la tu kan ... Silap2 tahun depan baru ku post entry itu ... Hahaha ...




  2. Sangat suka memasak ...




  3. Sangat suka baca buku .... Err ... Buku cerita la tapi ... Text books tu, selagi takde exam, selagi tu la dia akan duduk molek2 kumpul habuk kat rak bukuku. Buku2 Fav ku adalah buku2 genre Fantasy seperti - Artemis Fowl series by Eoin Colfer, The Bartimaeus Trilogy by Jonathan Stroud, The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis, Discworld series by Terry Pratchett, Harry Potter series by J. K. Rowling, The Lord of the Rings by J. R. R. Tolkien, Septimus Heap series by Angie Sage, Buku2 Tad Williams, Shannara series by Terry Brooks, Song of Ice and Fire series by George R. R. Martin, The Sword of Truth series by Terry Goodkind, Wheel of Time series by Robert Jordan dan last but not least - DragonLance Chronicles by Margaret Weis and Tracy Hickman. Bila baca buku2 macam ni, kita bagaikan bisa lari seketika dari masalah di dunia yang fana ni ... kira Escapism la gitu ... Hehehe ..




  4. Mengemas apa2 je la




  5. Ku juga mempunyai hobi suka membuat kerja last2 minit ... Hahahahaha ... Barulah thrill beb!! Adrenaline rushhhh gitu ...




5 orang penerima tag yang seterusnya



Aisehman, malu aku weh ... ku masih baru dalam dunia blog ni, member pun blom ramai ... Ku tag mana2 yang ku kenal jer la ek ...






  1. Puan scudmami78 - Malam2 bila ko tgh groggy susukan faris tu, and kebetulan ko masuk internet, sila la sambut tag ku ini yah ...




  2. Puan Aja - Alooooo adinda, bila mau update blogmu??Kakanda ternanti2 gambar2 terbaru anakanda2mu tauuuu ...




  3. Puan Hana - Amboiiiiii ... bestnya ko jalan2 ye mek... Dah2, gi balik spital wat kerja *Dengan nada yang penuh rasa iri hati dan dengki* ... Hahahahahaha




  4. Puan Neeza - Bila2 rasa penat menjahit tu, sila la sambut tag ku ini ... Hihihi ...




  5. Puan Kak Yong - Haaa, Kak Yong mesti tengah busy tu kan ... Tak peduli, nak tag gak kak yong, heheheh ... Ala Kak Yong, saya tadak gambar main air ngan anakanda2 la ... Semua gambar depa jer ... Camana nak join contest kak yong ni??




Image Hosted by ImageShack.us


p/s -Kan dah jadik macam mini dissertation entry ni ... Hahahaha ... Aku dah cakap aku tak pandai wat entry pendek2 ni ... isk ...

Thursday, August 6, 2009

Warkah untuk Muhammad Arif Fawwaz



Salam


Muhammad Arif Fawwaz











DOB - 25/02/2009



Sedar tak sedar,


Dah 5 bulan lebih dah ye Fawwaz kita sama2 melalui pengembaraan kita kan ...



Fawwaz ku sayang,
Ibu puas setiap kali ibu tatap wajahmu ...
Terbang jauh segala penat lelah ibu ...
Hilang kantuk ibu kerana bangun mengepam ...
(Walaupun mata ibu ada beg Coach lebam2 , hehehe)





Alhamdulillah,
Target pertama ibu i.e. 3 bulan dah tercapai ...
Tak lama lagi, Insya Allah Fawwaz dah 6 bulan ...
Sikit lagi nak sampai target kedua ibu ...
Next target - 9 bulan :)



Pada umur Fawwaz 5 bulan ni, Fawwaz dah tumbuh 2 gigi bawah tau ...
Dan dah pandai meniarap and golek2 ...
Ibu sungguh bangga denganmu ...
Tapikan sayang,
Kalau boleh, Fawwaz jgn lah gigit2 masa menyusu ye ...
Sakit tau .... hehehehe ...
*
*
*
Fawwaz sekarang ni dah banyak berinteraksi ...
Dah pandai gurau-gurau dengan abah, ibu, kak Dina and abang Daus ...
Bila ibu balik keja jer ...
Mesti Fawwaz akan hadiahkan ibu dengan senyuman paling manismu ...
Reda stress ibu di kantor ...





Anakku.
Ibu doakan semoga Allah permudahkan segalanya ...
Semoga Fawwaz jadi anak yang soleh ...
Amiin ...

Ibu sayang Muhammad Arif Fawwaz



Image Hosted by ImageShack.us





p/s -Ibu cukup suka amik gambar Fawwaz duduk kat Bumbo Fawwaz ... Sungguh cute

Warkah untuk Muhammad Arif Firdaus



Salam



Muhammad Arif Firdaus









DOB - 08/02/2007





Daus dah 2 setengah tahun dah kan ...


Dah pandai ajak pergi taman setiap kali ibu and abah balik kerja ...
Sejuk hati ibu ... Terasa hilang penat bekerja di tempat kerja ...
Ibu balik senyum jer ...






Daus juga sekarang ni lebih senang membahasakan diri sebagai Abang ...
Dah pandai main peekaboo dengan Fawwaz ...
Bila tengok Daus and Fawwaz gelak-gelak,
Ibu senyum jer ...




Daus juga dah pandai ajak Fawwaz bergusti ala2 WWF

Haa, tang tu ibu lemah sikit ...

Ibu tau Daus gurau2 dengan adik...

Tapikan sayang, cian Fawwaz, dia tu kecik lagi ...

Tunggu Fawwaz besar sikit ye ... Hehehe






Sekarang Daus pun dah nyebut-nyebut nak pergi sekolah ...

Nak sekolah sama-sama dengan kak Dina ...

Tapi, kak Dina tak nak lah pulak ...

Kakak kata, kakak girl, Daus boy .. Tak bole pergi satu sekolah ....

Ibu senyum jer ...





Tapi,

Dalam ibu dok senyum jer, kadang-kadang ibu ada juga marah Daus,

Ibu minta maaf ye sayang ...

Bukan ibu marah saja-saja je tau ...

Marah tu tandanya sayang kan ...

Ibu marah untuk mendidik Daus agar Daus jadi insan yang berguna nanti, Insya Allah ...

Daus ingat tu ye ...

Semoga Firdaus jadi anak yang soleh, amiin



Ibu sayang Muhammad Arif Firdaus




Image Hosted by ImageShack.us

Warkah untuk Irdina Aisyah

Salam


Irdina Aisyah



DOB : 07/11/2005



Dina sayang,

Pantas betul masa berlalu.

Sedar tak sedar, anak sulung ibu ni dah nak masuk 4 tahun dah kan ...

Banyak kali Dina cakap dengan ibu yang Dina nak pergi sekolah ...

Maafkan ibu,

Ibu belum sempat nak pergi survey sekolah2 untukmu.

Insya Allah bila dah reda urusan-urusan ibu di kantor,

Akan ibu dan abah carikan sekolah yang terbaik untukmu ...

Agar Dina belajar ilmu dunia dan akhirat dengan lebih lanjut.



Dina sekarang ni pandai betul bergaya depan kamera,

Asal ibu ajak ambil gambar jer, mula la, macam-macam aksi Dina.

Terhibur ibu ...

Tapi kadang-kadang, Dina takmo kalau ibu nak ambil gambar Dina ...

Instead, Dina nak jadi photographer ..

Nak ambil gambar Fawwaz, Daus, ibu and abah katamu ...

Pandai pulak tu Dina handle kamera tu ...

Kagum ibu.

Anak ibu memang bijak :)








Dina sekarang ni dah makin feminine ..

Dina suka menggayakan rambut ikalmu dengan pelbagai gaya ...

Sekejap buat pony tail, sekejap tocang, kejap ikat dua ...

Hehehehe, ibu senyum jer ...

Walau apa pun gayamu, Dina sentiasa cantik di mata ibu






Dina sekarang ni asalkan hujung minggu jer mesti nak pakai gown ...
Nak jadi princess, Dina kata ...
Ketahuilah sayang, Dina memang princess ibu forever and ever ...



Semoga Dina menjadi anak yang solehah dan kakak yang dapat membimbing adik-adikmu ke arah kebaikan, amiin


Ibu sayang Irdina Aisyah






Image Hosted by ImageShack.us

Monday, August 3, 2009

Botol-botol apakah ini??

Salam ...

First of all ..

Dearest Abang YTC, thanks a million for sacrificing 10 minutes of your ZzzZ time to help me transfer these pictures from my hp to my lappy ...
*
*
*
ILUVM
*
*
*
Anyone familiar with the items featured in these pictures??

Hehehehe ...

These are the tools needed for my research ...
Both are urine containers ...
*
*
I took the pics to guide my research subjects as to how to correctly collect a 24 hour urine sample and spot sample so that they can easily follow the instructions and not make any blunders thereby lowering my rejection
rate, hehehe...
*
*
FYI, collecting a 24 hour urine is not an easy feat, ok ...
It is tedious, cumbersome and requires certain skills and of course, PATIENCE.
Hanya insan yang pernah dipaksarela buat je yang tahu betapa SEKSAnya wat ujian ni.
*
*
Truth be told, actually i'm doing a last minute editing of my patient booklet to be shown to Prof A this pm ... Hahahahaha

Suka betul buat keja last minit la aku nih ... Ish Ish Ish Ish Ish ...

Image Hosted by ImageShack.us

P/s - Any pregnant ladies interested in joining this study, DO give me a buzz ya ... Hehehe

Blog Widget by LinkWithin