Para pembaca budiman

Monday, August 17, 2009

Cuba teka apa ini???


Salam,

Hehehe, ni meja saya di opis ... Pada waktu2 biasa, meja saya biasanya tersangatlah neat and tidy ... Gambar di atas di ambil pada waktu2 yang luar biasa i.e. ketika saya sedang sibuk membuat kerja hence terserlah ketidakkemasannya ... Hahaha ...





Buat and yang bermata jeli and very observant,
Pasti anda akan perasan ada 3 unidentified non flying objects dekat dengan mouse saya.
FYI - Objek2 tu bukan makjun ok ... Hihihi ..

Tak berapa jelas, anda kata??
Meh, saya zoom in sket objek2 itu ...



Nampak tak?? Hehehehe ...

Rupanya seperti langsat, tapi dia lebih bujur kan ...
Sapa tau buah apa ni???
Saya jarang2 dapat peluang mencicipi buah ni ...
Tu yang bila ada insan baik hati tinggalkan buah ni utk geng2 chempath, saya terus dengan tangkas dan tanpa segan silu mencilok eh mengambil 3 biji utk diambil gambarnya dan dibubuh di blog saya sebagai kenangan utk saya and anak2 di kemudian hari, ewahhh!!!

Bapak yang pertama kali memperkenalkan kami adik beradik dengan buah ni ... Masa kami kecik2 dulu ... Saya tak berapa ingat details tapi masa tu kami melawat kawan bapak, pastu bapak stopkan van delica kami kat tepi jalan, pastu dia kuar kejap and kembali semula membawa beberapa biji buah ni ...

Haa, setelah dilupas kulitnya, macam ni la rupa isi dia ..

Rasanya???
Rasanya lain daripada yang lain ..
Mula-mula manis, tapi lepas tu, ada sikit aftertaste yg kelat2 gitu ..

Ada sebarang tekaan??
Anda?? (Ya ... anda yang sedang membaca entry ini .. tekaan anda???)
Wah, berkerut - kerut dahi anda berfikir ya??
Eh, eh, eh ... tak kurang juga ada yang senyum2 jer ...
Pasti anda tahu jawapannya kan ...

Sebagai selingan,
Marilah kita tatap wajah ala2 supermodel saya di bilik semenjak tersebarnya H1N1 ni ....



Hahahahahaha ... vogue kan saya bergaya dengan mask???
Oh hampir lupa pulak saya,
Jawapan kepada persoalan di atas adalahhhh ...
*
*
*
*
*
Akan saya maklumkan di entry lain jika tiada orang yang berjaya teka dengan tepat ...
Hahahahahahaha ...
Saja jer, bukannya ada hadiah pun ...

Tata ... Wassalam ...

Image Hosted by ImageShack.us



p/s - Appreciation to Kak Yong for introducing me to Picasa web albums ... (Mesti dalam hati semua orang cakap - Ketinggalan zaman sungguh si DNNA ni lah ...Hahaha)

Hehehehe ... Sekarang, kerja meletak gambar menjadi lebih mudah ... Saya sungguh gembira ... Rasa macam nak tulis entry hari2 plak ... Eh,eh, buat-buat lupa plak, saya ada 2 case write up nak kena siapkan ... Kih kih kih kih kih ... Anyhow, KY -Toche toche toche again...

3 Pendapat:

  • ajasuakeem
     

    kak, meja akak tuh tgh busy pon kemas lagi bg Aja... meja Aja, kalau akak tgk, pengsan...huhuuu

  • scudmami
     

    woitt... aku tau aku tau... tu buah rambai kann... ko ingat tak ko balik kg aku lu kau beriye nak makan buah tu... isk isk isk....

    tak kira aku nak mintak hadiah jugak (err betul ke jawapan daku ituh???)

  • DNNA
     

    Aja ... Hahahaha, tu baru busy tahap separa kritikal .. Lom tgk lagi meja akak tgh busy tahap kritikal - dah tak serupa meja dah .. hahaha

    NORL - TepaT skali ... kekeke .. rejeki aku la mek dpt mkn lagi buah rambai tu ... oiTs,sila baca betul2 statement aku - Tiada hadiah disediakan ... aku hanya mampu tepuk tangan kuat2 ...

    Feeeewwwwiiiiit ... Bravo norl *sambil tepuk tangan kuat-kuat*

Blog Widget by LinkWithin