Para pembaca budiman

Friday, August 28, 2009

Secara ringkas ... setelah 10 hari berpuasa

Salam ...
*
*
Hehehe, selamat berpuasa semua :)
Maaf, blog tidak dapat diupdate kerana tiada kesempatan ...
Nak wat ringkasan cerita ...
*
*
24/08/2009
Adalah hari ketiga berpuasa di Ramadhan Kareem ini ...
DAN ...
Merupakan hari ulang tahunku yang ke-31
Disambut secara tersangat sederhana di rumah ...
Alhamdulillah ... Semoga panjang umur, murah rezeki dan diberkati Allah sentiasa ...
*
*
25/08/2009
Dalam kul 4 pm, dapat panggilan talipon dari ward O&G ... dan ...
Dihadiahkan dengan patient pertama untuk researchku ...
Alhamdulillah ...
*
*
26/08/2009
Pagi2 ku telah dihadiahkan dengan panggilan talipon dari Prof A memberi berita gembira - Ada sorang lagi patient yg berpotensi to be enrolled in my study... Ku telah jumpa dengan adik ni and explain dengan panjang lebarnya ...
Alhamdulillah, dia setuju ... dah dua dah patient ... 78 more to go .. Hehehe
*
*
29/08/2009
Dapat jemputan berbuka puasa di rumah abang ipar ...
Alhamdulillah ... dapat makan free ramai-ramai ... te he he
*
*
30/08/2009
Projek MEGA bolos mengemas rumah ...
Abih semua kotak kitorang punggah ...
Banyak betul rupanya sampah sarap yang kitorang angkut dari rumah lama dulu yer ...
Alhamdulillah ... rumahku dah 75% kemas and dah ada rupa rumah orang sekarang ni ... hihihi
*
*
31/08/2009
MERDEKA !!! MERDEKA !!! MERDEKA !!!
Ku menghayati kemerdekaan ini dengan duduk di rumah dan menyambung kembali projek mega mengemas rumahku yang tinggal 25% lagi tu ...
Siap mop rumah 3 kali tu ... SFirst time dengan Ajax fabuloso ... 2nd round dengan pengilat lantai Cosway ... 3rd round dengan air paip ... Hahahaha .... takde keje kan aku kan ...
Abis mop tu, masuk bilik tengok che abang YTC terzZZzzZZzzZZzzZZzzz ...
Sabar jer la ...
*
*
Abis kemas, teringin lak nak makan karipap untuk berbuka ...
Ku sambung berperang kat dapur pulak ... Buat la inti karipap ...
Pastu, teringin nak minum sirap bandung untuk berbuka ...
Ku dengan gigihnya wat sirap pandan ... 2kg gula batu telah selamat ku jadikan sirap ...
Sambil - sambil tu, ingat nak buat kulit karipap ...
*
*
ALAMAK ... Tepung abis la pulak ...
Macamana la pulak bole tak perasan ... tergendala scheduleku yang ketat itu, mwahaha
Sesudah Asar, ku ajak che abang ytc sambil angkut tentera-tentera kecilku pergi beli tepung kat Giant kecik yang berdekatan rumah ...
Sesudah 15 minit bershopping-ria, akhirnya tepung berada dalam genggamanku ...
YESSSSSS ... bisa ku sambung projek karipap ...
*
*
Balik - balik je, ku serahkan tentera-tentera kecilku ke abahnya utk pandai-pandai la dia handle ...
Ku sambung wat kulit karipap dan memulakan projek masak makanan berbuka pulak...
*
*
Hasilnya ...
*
*
Menu
1. Tomyam caca marba
2. Butter prawn
3. Telur dadar
4. Terung masak cili api
5. Karipap
6. Kurma beli kat Tesco
7. Air bandung pakai sirap DIY alamak, terlebih suda merahnya
Alhamdulillah ...
*
*
Kerja memasakku selesai tatkala azan maghrib berkumandang ...
Jam 10, ku dah terZzZZzzzZZz sambil menyusukan Fawwaz ...
Alhamdulillah ...
Image Hosted by ImageShack.us

0 Pendapat:

Blog Widget by LinkWithin