Para pembaca budiman

Thursday, February 25, 2010

Am enjoying my Kit Kat ...

Salam,

As per title, am taking a short break ...

Why??

1. QC workshop
2. Balik kg (che abang ytc encem ku)


Sekian, senyum sokmo,
Wassalam

Image Hosted by ImageShack.us

Fawwaz

Salam,

Fawwaz sayang, selamat ulang tahun pertamamu, nak ...







Ibu doakan Fawwaz panjang umur, murah rezeki, diberkati Allah sentiasa, diberikan perlindungan dan kejayaan dunia akhirat serta menjadi anak yang soleh ...

Amiin

Ibu sayang Fawwaz

Wassalam
Image Hosted by ImageShack.us

P/s - Alhamdulillah ... we're half way there :)

Tuesday, February 23, 2010

Tak penyek lagi

Salam,

I'll just let the picture below do all the talking ..



Oh happy days :)
Alhamdulillah :)


Senyum sokmo ...
Take care, wassalamm

Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Yeayyy ... mak bole crochet puas2 kat depan skrg ni ... Hahaha ... Syiokkkk!!!

Monday, February 22, 2010

Cloth pads dan aku

Salam,


Memandangkan aku nak concentrate wat keja kat opis hari ni, aku layan tulis blog pagi-pagi buta ni satu round ...


Meh aku nak cita sket pasal cloth pads ni wokeh ...


Mungkin anda tertanya2 ..
Cloth pads tu apokobondonye???
Sila layari website Fid ni


Aku berkenalan dengan cloth pads ni pada masa yang sama aku berkenalan dengan washable nursing pads i.e. lepas bersalinkan fawwaz ...
Aku terbaca kat blog ke kat website mana ntah ...
Sangat tertarik, menarik sungguh ...
Banyak faedahnya, u olls ...


Kawan aku Hanim (yang tgh pulun study utk exam sekarang ni) merupakan pengguna cloth pads ...
Hanz pun ada wat review ...(Mak suka datang sini, tapi mak jadi tukang baca ya, sogan nak komen, kah kah kah)
Cuba korang jengah2 sikit blog mereka ye ...
In short, cloth pads are gaining popularity among Malaysian women ... (Hoorayyy!!!)


Memandangkan aku belum datang period lagi, aku belum berkesempatan untuk mencuba menstrual cloth pads ...
(Aku doa2 biarlah cukup 2 tahun aku nyusukan fawwaz baru datang kawan baik aku tu, amiin)
Oleh yang demikian, aku bulatkan azam untuk cuba dulu pantyliners ...
Aku angkut masa fabmom ada sale ...



Sekali aku angkut 5 daa ... Se lagi tiada dalam gambar kerana sedang berkhidmat ;p


Alhamdulillah, aku puas hati ...
Memang aku pakai hari-hari ...
Dan jimat duit aku ...
Kah kah kah ...


Lepas tu, aku rasa macam 5 tak cukup (Dasar Puan DNNA tamak habola betul !!!)..
So, aku plan nak beli lagi ...
Tapiiiiiiii ... masa tu budget tak berapa nak cantik ...


Maka, sekali lagi aku bulatkan azam untuk menjahit sendiri pantyliners ku ...
Aku dengan penuh gigihnya telah melayari internet utk carik maklumat2 tentang cara2 untuk membuat sendiri cloth pads anda ...
Sampaikan che abang ytku yang encem tu pun dah tau dah ...
Bini dia ni tak lain dan tak bukan ngadap tenet pasal do-your-own cloth pads laa ..
Sungguh tekan mak study (bukan stydo) u olls ..
Pendek kata, kalau mertua lalu belakang (or even depan) memang mak tak perasan ...
Hahahaha ...


Setelah aku kondifen, aku terus cari materials yang sesuwei ...
Tang ni pun azab sket ...
Sobab eh mak mano la tahu sangat pasal fabrik2 ni ...
Yang mak tau, cotton yo laa ...
Tapi mak tak peduli, mak wat muka tebal, mak tanya itu SA pasal kain2 ...
Dan akhirnya, mak kuar dari kedai Kamdar dan Nagoya Jalan TAR dengan senyuman terukir indah di bibir (dan tangan yang penuh shopping bags) ... kah kah kah ...


Lantas, mak teruskan usaha murni utk menjahit ...
Banyak giler template mak wat ...
Memula mak print dari internet ...
Pastu, mak rasa tak syok la pulak design tu .. Tak ikut citarasa mak ..
Maka, mak pun tambah la ajinomoto alter la sesedap rasa ..


Ni pantyliner aku versi 1

Sila jangan gelak tengok hasil kerastangan mak ni ye ... mak tau memang herot berot .. kah kah kah ...


Ni aku nak compare dengan yang aku beli memula dulu

Dlm gambo tu terselit gambo tangan ngan kaki fawwaz ...
Comey kan kan kan kan ... kah kah kah (yang comey bukan pantyliners, tapi kaki ngan tangan fawwaz)


Lepas tu, aku mula naik syehhh (ayo, camano eja ek??)
Berpuluh - puluh keping mak bantai buat ...
Pastu, asal gi kedai kain - beli flannel la, velvet la ..
Yang jadi mangsa sudah semestinya che abang ytc ku yang encem itu ...
Dia dengan relahati (ye ke bang?) telah (aku tawarkan position) jadi pak supir ...
Sungguh setia menemaniku .. ewahhh ( thanks a million yang, ai lap u bebehhh)


Untuk dipendekkan cerita, bila dah banyak sangat tu,
aku pun seperti biasa, buka la bisness kecil-kecilan ...
cian kawan-kawan seopis aku (i.e. alia, jue, k fizah, k azie) aku paksarela beli ...
hahahahahha ...
ada beberapa insan bertuah tu aku hadiahkan jer pantyliners tu (Norley - ko la tu, hadiah besday ko ... ahakssss *dasar cheapskate punya kawan takmo beli hadiah mahal*
(Norl, hadiah paling mahal adalah hadiah yang aku wat sendiri dengan titisan peluh penuh kasih sayang ... ewahhhhh)


Aishhhh, dah nak kena siap gi keja ...
Nanti aku sambung bebel bila2 nanti ...


Layan gambars je la wokeh ...



Pantyliner hijau versi 2



Pantyliner biru kuning pun versi 2



Pantyliner merah pun versi 2 gak ...


Latest project - Nanti aku citer susur galurnya Insya Allah ...


Hoooraaaayyyyyy !!! Cloth pads mak versi 1...


Sekian,senyum sokmo ...


Eh, lupa pulak ...

ADA SESAPA YANG MINAT NAK ANGKUT PANTYLINER BUATAN TANGAN MAK YANG HEROT BEROT NI KE?? SILA ROGER2 MAK YE .... kah kah kah kah kah kah kah ...
*ni serious ni*


Take care, wassalam
Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Cian aku dapat blocked ducts ... Tapi, apsal brst still bengkak gak even though aku dah pam and bagi fawwaz feed directly ek?? Isk ... sakit wehhh ...

Sunday, February 21, 2010

Pengakuan

Salam,

Sebelum u olls wat spekulasi ...
Meh aku nak wat pengakuan ...


Mak memang ada BPAD - Bipolar Affective Disorder (Currently, mak dlm group ni = ICD-10 F31.3)- Dlm manic nyer phase ...

That's quite evident kan from the no of entries that i posted today ...
Kah kah kah kah kah ...

Kalau tengah depress nanti ...
Mau sepurnama (atau mungkin 3,4 purnama) hamba tak update blog ...

That's the story of my life ...

Pasrah jer la wokeh u olls ...
Kalau mak tengah manic ni, u olls layan jer la ...
Kalau mak depress nanti, u olls console la sket ye ...




U olls memang baik hati ... Terima kasih banyak2 ye ..




Sekian, senyum sokmo ...

Wassalam

Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Sapa yang diagnose mak ada BPAD??? Self-diagnose beb ... Masa wat posting psych dulu rasa macam baca kisah hidup sendiri jer bila belajar pasal BPAD ni ...

Jatuh cinta lagi

Salam you alls,

Terimalah satu lagu (dari bekas solo nasyid jaman sekolah rendah dulu) untuk hiburan anda ... (Warning - semenjak dari sekolah rendah dulu, suara saya sudah ada sikiiiiit lain, jadi husky sket tapi masih maintain merdu bak buluh perindu - Ni bukan aku yang cakap, anak-anak aku yang cakap tau ... kah kah kah ...)

Sediaaaaaaa??? Mulaaa ....

Ehemmmm
Testing 1,2,3 ... *sudah on ka ini microphone* ...

(Alo, sila on microphone la ... ni mesti dengki tak bagi aku nyanyi ni)


Wokeh, microphone sudah on ... so, here I goooooo .... (i jump, u jump wokeh !!!)

________________________________________________________________


Pertama ku melihatmu (wahai mesin jahitku)
Bergetar rasa hatiku
Berdebar-debar jantungku
Mungkin ku suka padamu (bukan mungkin dah ... memang kompommmm mak suko ko wahai NV)

Ketika ku melihatnya (wahai hook dan yarn crochet)
Berdetak-detak di dada
Mungkin itu suatu pertanda
Bahwa ku suka padanya (sebab ko warna warni dan sambil baring pun mak bole crochet!!)

Dia atau dia
Ku pilih yang mana
Aku pusing untuk memilihnya

Jatuh cinta lagi
Lagi lagi ku jatuh cinta
Aku jatuh cinta
Kepada setiap kerastangan dan hobi yang adaaaaa

Jatuh cinta lagi
Lagi lagi ku jatuh cinta
Harus bagaimana
Ku bingung memikirkannya (kerana aku sudah nak masuk final year tahun ni, case write up banyak lagi nak kena tulis ...)

Layaknya seorang wanita yang (perasan) pakar dalam bidang multitasking
Kucoba untuk setia
Mencintai satu hobi saja
Tetapi aku tak bisa


Sekian, terima kasih ...
Senyum sokmo dan wassalam

Image Hosted by ImageShack.us

P/s - Patut aku ni masuk asrama penuh balik laa .. baru bole concentrate belajar ... Eh, tak juga ... silap2 haribulan aku aktif balik main pingpong ... kah kah kah ... eh, ok apa, bole slim balik nanti .... ahaks ...

P/p/s - Abehhh tu Puan DNNA, anakanda2 ko ngan che abang ytc ko yang encem tu ko nak campak mana beb???? Kah kah kah

Krou - shayyyyy ...

Salam,

CROCHET??? Apokobondo tuu???

Crochet (pronounced /kroʊˈʃeɪ/) is a process of creating fabric from yarn or thread using a crochet hook. The word is derived from the French word "crochet", meaning hook. Crocheting, similar to knitting, consists of pulling loops of yarn through other loops. Crochet differs from knitting in that only one loop is active at one time (the sole exception being Tunisian crochet), and that a crochet hook is used instead of knitting needles. (Source : Wikipedia)






(Gambar digoogle - TQVM, uncle!!)

Aramak ... apsal la bila aku dah nak masuk final year MPath ni macam-macam hobi/kerastangan yang best2 aku jumpa ek???

Aku ni salah pilih profesion gamaknya ...

Apa-apa pun, senyum sokmo ...

Wassalam

Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Jatuh chenta lagi ... lagi lagi ku jatuh chenta ... la la la la la la la la la la la la la la la la la

Teaser : Hasil Kerastangan II

Salam,

Hehehehe ...

Hari yang sungguh memenatkan ...

Oleh sebab yang demikian, mak nak sambung masuk beradu sekarang ... Terjaga ni sebenarnya ... Fawwaz nak susu ... Lepas tu mak gagahkan diri update blog ... Tapi mak harus terima hakikat pahit ini ... Mak tak terdaya, nyahhh ... Maka terimalah entry pendek dulu la ek ... Mak ngantuks tahap diva dah ni.

Sebelum mak ke LaLaLand, mak nak letak gambo hasil kerastangan mak yang seterusnya ...



(Puan DNNA ni memang suka betul la letak hasil kerastangan dia dalam pouch macam ini kan kan kan) - Ini mungkin terlintas di fikiran anda setelah menatap gambar di atas, kan kan kaaaannnnnn ....

Esok/ lusa/ tulat/ minggu depan (Sila bulatkan mana-mana yang berkenaan) mak terangkan dengan lebih lanjut ye kawan kawan, Insya Allah ...

Mak nak titun ...

Senyum sokmo
(Mak kalau bole setiap masa nak senyum tau, tapi mak takut ada orang cap mak ni ada skru sikit longgar di kapla nanti ... kah kah kah)

Image Hosted by ImageShack.us
P/s - LaLaLand ... here i come ... Bismikallahumma ahya wa amutu ... zZZzzzZZz

Friday, February 19, 2010

Idaman hati

Salam,

Sudah rasmi sekarang ...

Gelaran kereta idaman hati Puan DNNA telah bertukar tangan dari ini ...



kepada



Sungguh stylo kan kan kan ...

Entah bila la gamaknya nak merasa naik keta ni ...

Sekarang ni kompom tak boleh ...

Eh, sapo kato tak boleh ... apo susah, setakat naik keta yo ... poie la mano2 showroom, peh tu ekau naik yo memano keta vellfire yang ado kek sinun, DNNA ... tak susah pun ... (Err ... sila paksa diri anda utk gelak baca lawak slapstik ala-ala peserta r*j* l*w*k sekarang ni)




Namun, aku tetap berdoa agar impianku utk memiliki keta ni akan tercapai suatu hari nanti, amiin ... Jika ditakdirkan by the time aku mampu keta ni dah tadak di pasaran, adik-beradik dia (i.e. Vellfire versi 23 or 87) pun jadik laaa ... Jangan jadik Hellfire sudah ... (sekali lagi, sila paksa diri anda utk gelak ... Tak bole anda kata?? Takpe, senyum sumbing sikit pun jadi laa .. TQVM)



Takpun, aku beli keta estima or adik beradiknya ...


Sekian,
Senyum sokmo ...
Wassalam



Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Berangan ni memang best kan kan kan ...


P/p/s - Cop cop cop ... sapa pernah makan buah berangan??? Apa rasa dia ek??

Hasil kerastangan

Salam,


Memperkenalkan ...
Antara hasil kerastangan ...


Sungguh comey bila duduk dalam pouch macam ni kan ...




Apo bondo la agaknya tu ek??
Masih lagi misteri nusantara kan ...
Meh aku tolong kuarkan bende tu dari pouch ... hehehe




Setelah dikeluarkan dari pouch itu, macam ni la rupanya ...





Ahaaa,
Ramai yang dah angguk2 kepala dan senyum sorang-sorang, nampaknya ...
Pasti anda sudah dapat meneka objek misteri itu, bukan ...


Meh layan lagi gambar



Ya ...

Ni adalah washable nursing pads / breast pads yang sangat2 perlu bagi ibu2 yang sedang menyusu anaknya. Alhamdulillah, aku mula beralih arah ke penggunaan washable nursing pads ni lepas melahirkan Fawwaz. Sebelum tu, aku pakai dispo pads dari jenama Pigeon masa menyusukan Dina dan Firdaus. Lepas tu, bersama2 ngan Norley, kami venture out into the realm of washable pads. Pads pertama aku, aku beli dari Fabulousmom. Sangat berbaloi sebab aku memang sehingga kini pakai hari-hari. Tapi tu la, memandangkan harganya bole tahan jugak la kan, aku terfikir - Kenapa aku tak wat sendiri kan ... Why not???


Maka, bermulalah my quest. Alhamdulillah, che abang ytcku yang encem telahpun bermurah hati untuk menghadiahkan tools yang sesuwei bagi tujuan ini. Maka, setelah proses R&D selesai dan materials yang sesuwei sudah berada dalam genggaman, bermula pulak sesi produksi. Masa tu, memang trial and error je la ... Kah kah kah ...


Korang patut tengok hasil kerastangan aku masa tu ... Ya ampuuunnnn ...Very the herot berot wokehh ... Baru nak belajar serging la katakan ... Pads aku masa tu ada yang bulat, ada yang bujur sirih, ada yang oval, ada yang macam telur, yang ala2 segitiga dan trapezium pun ada ... Pendek kata, kalau wat QC - memang out of 20, mungkin 2 jer kot yang lepas ... kah kah kah.


Alhamdulillah, slowly my serging skills got better. Hasilnya - Merasa la sekarang aku nak pakai nursing pads buatan sendiri :) So far so good. Masih lagi bertahan selepas banyak kali cucian. Syukur ... Aku sungguh puas hati :)


Dan, memandangkan aku over ambitious masa beli kain dulu, banyak la kain lebih kaedahnya. So, aku potong2 jugak dan buat la pads daripada tak jadi apa kan. Bila dah banyak tu, aku hadiahkan kat adinda alia dan member2 yang menyusu. Tapi, still banyak lagi. So, aku pun jual la kat staff2 opis (Sila jangan buat aduan ke JPA atau badan yang sekutu dengannya mengenai aktiviti extra curriculum aku ini .... kah kah kah). Tak sangka, Alhamdulillah sambutannya bole tahan la ... Lepas la duit makan aku seminggu dua .... Heh heh heh ... Dan, aku rasa seronok bila hasil tangan aku bole digunakan oleh orang lain.


Kesimpulan daripada cerita merepek meraban aku di pagi buto ni (Ya, kali ni aku berjaya misi nak update blog pepagi buto), hobi anda jika kena pada tempat dah gayanya memang boleh memberikan anda keuntungan dan membuahkan hasil yang lumayan, Insya Allah ...



Lepas ni Insya Allah aku citer pasal hasil kerastangan aku yang lain ye.
Tungguuuuuu ...


Sekian, wassalam


Image Hosted by ImageShack.us

P/s - Che abang ytc encem aku tu cakap, selagi tak dapat balik duit mesin jahit etc tu, selagi tu belum untung namanya ... keh keh keh ... Iyo la bang, nanti ai jahit banyak2 pastu jual lagi ye bang ... tapi abang kono la tolong promote kek opis mate abang... amacam yang, ada brannn???


P/p/s - Aku ada lagi beberapa pasang nursing pads ni .... hehehehe ... Ada sesapa yang berminat untuk beli tak?? Sila roger2 ai ye .... tqvm ;) Heh heh heh (Sempat lagi tu buat iklan ;p)

Thursday, February 18, 2010

Ketagihan

Salam,



Semenjak dua tiga menjak ni, setiap petang pulang kerja,
hati aku pasti meronta-ronta nak singgah kat tempat itu ...



Aku rasa aku dah ketagih la ...
Ish ... bahaya betul la macam ni ...




Oh Kedai Kain Zhouhua ...
Apa yang ko dah wat padaku, hah???




(Gambar : Kain2 mak yang bersepah sepah ... tak sempat susun beb ... main stack2 gitu2 apek jer ...

Image Hosted by ImageShack.us

P/s - Kain jersey corak dah banyak ... nak menjahitnya bila la pulak ye?? hahaha

P/p/s - Malam ni on call blood bank ... Doa-doa bekalan darah kita ok dan kurang panggilan ke hp hotline, amiin. Aisehh, tak dapek la nak menjahit malam ni ...

Gagal

Salam,

Hasrat di hati mak untuk ziarah blog kawan2 dan update blog ini gagal lagi.
Sudah 2 malam aku gagal.


Kenapa?
Kerana keinginan utk beradu telah berjaya menawan keinginan utk blogwalking ...



Mak penat, nyahhh !!!



Image Hosted by ImageShack.us

P/s - Dah 3 hari dah Fawwaz bangun kul 5 pagi and ajak ibu dia bermain ngan dia. Susu takmo. Nak bergurau senda jer.. Asal ibu tutup mata jer, dia cucuk lubang hidung ibu dia la, korek telinga ibu dia la, tepuk-tepuk perut berlemak ibu dia la ... apa2 jer la asalkan ibu dia tak tidur ... Bijak anak ibu ni ... ha ha ha ...


P/p/s - Eh, ni kira dah update blog la kan kan kan kan .... Kah kah kah ... Nampaknya, mak tak la 100% gagal!!! Mak berjaya 50%!!! Hoooorayyyyy for me!!!

Friday, February 12, 2010

Pesanan penaja

Salam,

Mak nak sampaikan pesanan dari Dina kepada semua orang ...

Sedia semua???




Speak no evil




See no evil




Hear no evil




Sekian pesanan dari Dina untuk hari ini



Senyum selalu dan selamat bercuti panjang ya...
Take care :)
Wassalam


Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Anak dara mak yang sorang ni memang suka berposing depan kamera ...

P/p/s - Nurun sape la tu gamaknya ya??

Mei Tai Hanim

Salam,


Entry khas untuk Hanim ...

Mek, aku dah godek2 gambar2 dlm hp che abang ytc ... Akhirnya, berjaya aku jumpa 2 gambar masa aku pakai MT ko tu ...



Untuk rakan-rakan sekalian,
Hehehehe, ingat tak entry yang INI??
Ini berkenaan Mei Tai yang dipinjamkan Hanim sebelum Raya Puasa dulu ...


Aku nak ucapkan terima kasih kat Hanim kerana sanggup extend tempoh loan MT kat aku ...

Ko memang the best la mek ... hehehehe ...
All the best untuk exam ko tau ...
Study smart ... May success be with you :)



Aku dah beberapa kali pakai MT Hanim ni sebenarnya.
Cuma tak teringat nak amik gambar jer ...


Ni aku pakai masa jalan2 sefamily ke aquaria cuti sekolah dulu ...
Ya Ampun, ramai sungguh umat manusia masa tu...
Alhamdulillah ada MT Hanim ni ...
Aku bebas bergerak ke sana-sini di celah-celah orang ramai tanpa sebarang kesukaran.


Lama gak kitorang lepak kat sana ...
Baper banyak show ntah yang kitorang mampir ...
(Ater, bayar tiket mahal beb, sudah seharusnyalah kita gunakan sebaik-baiknya, kan)


Bila dah penat front carry (FC), aku try pulak back carry (BC) ...
Sebenarnya, tu la first time aku cuba BC pakai MT ...
Agak sukar gak nak master seorang diri ..
Tak macam BC dengan pouch atau ring sling - lebih mudah
Masa nak BC Fawwaz pakai MT ni, i needed my che abang ytc's help ...
Unfortunately, forgot to snap pics while back-carrying fawwaz laaaa ...


Lepas tu, yang tak bole aku lupa, masa nak balik tu ...
Ada this one Mat Saleh lady senyum kat aku ...
Dia tunjuk kat Fawwaz kat belakang sambil cakap - So cute ... He looks so comfortable in it ...


(Mana tak nya, masa tu Fawwaz dah selamat zZzzZZzzZZzzZZz ...
Hahahaha ...)


So, kesimpulannya ...


MT ni memang selesa dipakai ...
Boleh dipakai oleh sesapa sahaja tanpa perlu adjust apa-apa pun ..
Cuma, kita perlu mahirkan diri dalam seni ikat mengikat ...


Sekarang ni, aku ngan Norley tengah usha2 SSC pulak ...
Ada sesapa yang sanggup loan kan SSC utk kami ni???
Kecik tapak tangan, nyiru kami tadahkan ...


Kat bawah ni adalah 2 keping gambar yang berjaya dijumpai tersorok dalam hp che abang ytcku.
Gambar model tak berbayar sengaja disamarkan ...
(Namanya pun model tak berbayar kan ... kah kah kah ...)



Sila fokus terusss kepada MT Hanim dan Fawwaz yang sedang tidur lena di dalamnya.
Anda juga bole buat2 tak nampak jer model berbibir merah yang kepenatan setelah berjam-jam berjalan... kah kah kah kah kah ...
Aramak, gambar Firdaus pun jadi samar gak. Aku tak baper pandai lagi main ngan Picasa ni .. ha ha ha ...


Fawwaz tidur dengan nyenyaknya dengan style nya yang tersendiri ... kepala tegak gitu ... hahahaha ... Yang penting dia selesa ...

Tu saja dulu, senyum selalu ..

Wassalam



Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Ada sesapa yang mempunya pengalaman dengan SSC?? Mohon share di sini ya ... Toche!!

Thursday, February 11, 2010

Tak menyesal aku ...

Salam,

Sungguh aku tak menyesal angkut bekas2 buat jeli / agar2 tupperware yang sungguh sejuk mata memandang ni ... Heh heh heh ...

Cute, kan kan kan ...


Berwarna warni fridge jadinya bila susun bekas2 comel ni ...

Ni hasilnya ...


Aramak, jeli tercedera dikerjakan Firdaus yang tak sabar-sabar nak mamam ... haha


BERBALOI-BALOI BEB ...
Heh heh heh heh heh ...

Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Lepas ni aku nak wat agar-agar warna-warni plak ... Mesti lagi indah hasilnya!!

Wednesday, February 10, 2010

Demam (Part III)

Salam

Fawwaz demam ...




Image Hosted by ImageShack.us

Demam (Part II)

Salam,


Fawwaz demam lagi malam tadi.
Panas ...
Terus aku bagi PCM ngan wat tepid sponging ...
Sepanjang malam tu dia tak meragam, Alhamdulillah ...
Cuma nak bergayut menyusu jer ...


Syukur, at least dia nak menyusu ...
If dia tak nak menyusu or makan, laaaagi la aku risau.
Pagi tadi, aku bangun kul 530, aku mandikan dia ...
Lepas tu, dia sambung nyusu ...


Pagi ni aku lambat sket gi keja ...
Alhamdulillah ada lagi parking buatku di Lembah yang Hina itu ...


Doa-doa Fawwaz sembuh soon ... amiin.


On a lighter note, dapat jugak aku merasa naik Norley's new ride yesterday ...
Heh heh heh ...



Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Semalam aktiviti menjahit tak dapat dijalankan sebab concentrate kat fawwaz. Sewing is sew relaxing ... Cara de-stress yang paling berkesan ..

P/p/s - Alhamdulillah Firdaus dah sembuh and tak demam ...

Tuesday, February 9, 2010

Herot-berot

Salam,

Alhamdulillah, tercapai niat semalam nak buatkan tudung DIY labuh untuk ibu.
Yang lagi best tu, tukang buat pun dapat satu ... hahahahaha ...



Yours truly bergaya dengan tudung baru ...



Jahitan tersangat la herot - berot ... Redah jerrr ... Yang penting boleh pakai.

Sebenarnya, aku ni kira dah ketinggalan bas sangat2 la. Orang lain dah berkurun dulu mula wat tudung DIY. Tapi takpe la, better late than never kan kawan kawan kan kan kan. Di kesempatan ini, nak ucapkan terima kasih kepada pelopor2 tudung DIY terutama sis mektwain dan rakan2 di forum tudungcari. Juga istimewa kepada Fid. Dari blog dia la aku dapat suntikan semangat utk mencuba wat tudung ni ...


Kepada belahan jiwaku - che abang ytc - terima kasih kerana sanggup melayan isterimu ini membeli belah macam org giler kat kedai kain SS2.


Terakhir kepada kain2 yang masih dok kat dalam bilik - Tunggu saja giliranmu yah ... Hahahaha


Sekian speech saya di pagi2 hari ...


Undilah saya untuk ABPBH !!!!!



Image Hosted by ImageShack.us

P/s - Aku pakai awning ala2 deZahra-nia. Rasa lepas ni nak try awning ala ariani-a lak. Sebab aku rasa orang yang pakai spek ni kurang sesuai pakai deZahrania yang panjang itu. Lari sket bentuk awning ... Takpe, kita guna kaedah cuba jaya la ek ..

P/p/s - Adakah ini bermaksud aku patut invest untuk LASIK seperti yang Hanim wat agar ku bisa kelihatan lebih jelita (di mata sendiri and hopefully di mata che abang ytc, kah kah kah) bila menyarung tudung DIY??? Heh heh heh ...

Blog Widget by LinkWithin