Para pembaca budiman

Friday, February 19, 2010

Hasil kerastangan

Salam,


Memperkenalkan ...
Antara hasil kerastangan ...


Sungguh comey bila duduk dalam pouch macam ni kan ...




Apo bondo la agaknya tu ek??
Masih lagi misteri nusantara kan ...
Meh aku tolong kuarkan bende tu dari pouch ... hehehe




Setelah dikeluarkan dari pouch itu, macam ni la rupanya ...





Ahaaa,
Ramai yang dah angguk2 kepala dan senyum sorang-sorang, nampaknya ...
Pasti anda sudah dapat meneka objek misteri itu, bukan ...


Meh layan lagi gambar



Ya ...

Ni adalah washable nursing pads / breast pads yang sangat2 perlu bagi ibu2 yang sedang menyusu anaknya. Alhamdulillah, aku mula beralih arah ke penggunaan washable nursing pads ni lepas melahirkan Fawwaz. Sebelum tu, aku pakai dispo pads dari jenama Pigeon masa menyusukan Dina dan Firdaus. Lepas tu, bersama2 ngan Norley, kami venture out into the realm of washable pads. Pads pertama aku, aku beli dari Fabulousmom. Sangat berbaloi sebab aku memang sehingga kini pakai hari-hari. Tapi tu la, memandangkan harganya bole tahan jugak la kan, aku terfikir - Kenapa aku tak wat sendiri kan ... Why not???


Maka, bermulalah my quest. Alhamdulillah, che abang ytcku yang encem telahpun bermurah hati untuk menghadiahkan tools yang sesuwei bagi tujuan ini. Maka, setelah proses R&D selesai dan materials yang sesuwei sudah berada dalam genggaman, bermula pulak sesi produksi. Masa tu, memang trial and error je la ... Kah kah kah ...


Korang patut tengok hasil kerastangan aku masa tu ... Ya ampuuunnnn ...Very the herot berot wokehh ... Baru nak belajar serging la katakan ... Pads aku masa tu ada yang bulat, ada yang bujur sirih, ada yang oval, ada yang macam telur, yang ala2 segitiga dan trapezium pun ada ... Pendek kata, kalau wat QC - memang out of 20, mungkin 2 jer kot yang lepas ... kah kah kah.


Alhamdulillah, slowly my serging skills got better. Hasilnya - Merasa la sekarang aku nak pakai nursing pads buatan sendiri :) So far so good. Masih lagi bertahan selepas banyak kali cucian. Syukur ... Aku sungguh puas hati :)


Dan, memandangkan aku over ambitious masa beli kain dulu, banyak la kain lebih kaedahnya. So, aku potong2 jugak dan buat la pads daripada tak jadi apa kan. Bila dah banyak tu, aku hadiahkan kat adinda alia dan member2 yang menyusu. Tapi, still banyak lagi. So, aku pun jual la kat staff2 opis (Sila jangan buat aduan ke JPA atau badan yang sekutu dengannya mengenai aktiviti extra curriculum aku ini .... kah kah kah). Tak sangka, Alhamdulillah sambutannya bole tahan la ... Lepas la duit makan aku seminggu dua .... Heh heh heh ... Dan, aku rasa seronok bila hasil tangan aku bole digunakan oleh orang lain.


Kesimpulan daripada cerita merepek meraban aku di pagi buto ni (Ya, kali ni aku berjaya misi nak update blog pepagi buto), hobi anda jika kena pada tempat dah gayanya memang boleh memberikan anda keuntungan dan membuahkan hasil yang lumayan, Insya Allah ...



Lepas ni Insya Allah aku citer pasal hasil kerastangan aku yang lain ye.
Tungguuuuuu ...


Sekian, wassalam


Image Hosted by ImageShack.us

P/s - Che abang ytc encem aku tu cakap, selagi tak dapat balik duit mesin jahit etc tu, selagi tu belum untung namanya ... keh keh keh ... Iyo la bang, nanti ai jahit banyak2 pastu jual lagi ye bang ... tapi abang kono la tolong promote kek opis mate abang... amacam yang, ada brannn???


P/p/s - Aku ada lagi beberapa pasang nursing pads ni .... hehehehe ... Ada sesapa yang berminat untuk beli tak?? Sila roger2 ai ye .... tqvm ;) Heh heh heh (Sempat lagi tu buat iklan ;p)

2 Pendapat:

  • Sayang.Ibu
     

    ehemmm ehemmm..ko nih buat la kerastangan lain pulak. nursing pads dan aku sudah idak seiringan sekarang ini.. hahahahaa.... btw.. cantik laa beb.. :)

  • DNNA
     

    Intan

    Heh heh heh ...
    Nanti aku tunjuk hasil kerastangan yang lain ek ...
    Insya Allah rasanya ko boleh seiringan dengan yang itu ...
    Tunggu ...
    Kah kah kah ...
    (Mcm gempak jer bunyi dia kan!!)

Blog Widget by LinkWithin