Para pembaca budiman

Monday, February 22, 2010

Cloth pads dan aku

Salam,


Memandangkan aku nak concentrate wat keja kat opis hari ni, aku layan tulis blog pagi-pagi buta ni satu round ...


Meh aku nak cita sket pasal cloth pads ni wokeh ...


Mungkin anda tertanya2 ..
Cloth pads tu apokobondonye???
Sila layari website Fid ni


Aku berkenalan dengan cloth pads ni pada masa yang sama aku berkenalan dengan washable nursing pads i.e. lepas bersalinkan fawwaz ...
Aku terbaca kat blog ke kat website mana ntah ...
Sangat tertarik, menarik sungguh ...
Banyak faedahnya, u olls ...


Kawan aku Hanim (yang tgh pulun study utk exam sekarang ni) merupakan pengguna cloth pads ...
Hanz pun ada wat review ...(Mak suka datang sini, tapi mak jadi tukang baca ya, sogan nak komen, kah kah kah)
Cuba korang jengah2 sikit blog mereka ye ...
In short, cloth pads are gaining popularity among Malaysian women ... (Hoorayyy!!!)


Memandangkan aku belum datang period lagi, aku belum berkesempatan untuk mencuba menstrual cloth pads ...
(Aku doa2 biarlah cukup 2 tahun aku nyusukan fawwaz baru datang kawan baik aku tu, amiin)
Oleh yang demikian, aku bulatkan azam untuk cuba dulu pantyliners ...
Aku angkut masa fabmom ada sale ...



Sekali aku angkut 5 daa ... Se lagi tiada dalam gambar kerana sedang berkhidmat ;p


Alhamdulillah, aku puas hati ...
Memang aku pakai hari-hari ...
Dan jimat duit aku ...
Kah kah kah ...


Lepas tu, aku rasa macam 5 tak cukup (Dasar Puan DNNA tamak habola betul !!!)..
So, aku plan nak beli lagi ...
Tapiiiiiiii ... masa tu budget tak berapa nak cantik ...


Maka, sekali lagi aku bulatkan azam untuk menjahit sendiri pantyliners ku ...
Aku dengan penuh gigihnya telah melayari internet utk carik maklumat2 tentang cara2 untuk membuat sendiri cloth pads anda ...
Sampaikan che abang ytku yang encem tu pun dah tau dah ...
Bini dia ni tak lain dan tak bukan ngadap tenet pasal do-your-own cloth pads laa ..
Sungguh tekan mak study (bukan stydo) u olls ..
Pendek kata, kalau mertua lalu belakang (or even depan) memang mak tak perasan ...
Hahahaha ...


Setelah aku kondifen, aku terus cari materials yang sesuwei ...
Tang ni pun azab sket ...
Sobab eh mak mano la tahu sangat pasal fabrik2 ni ...
Yang mak tau, cotton yo laa ...
Tapi mak tak peduli, mak wat muka tebal, mak tanya itu SA pasal kain2 ...
Dan akhirnya, mak kuar dari kedai Kamdar dan Nagoya Jalan TAR dengan senyuman terukir indah di bibir (dan tangan yang penuh shopping bags) ... kah kah kah ...


Lantas, mak teruskan usaha murni utk menjahit ...
Banyak giler template mak wat ...
Memula mak print dari internet ...
Pastu, mak rasa tak syok la pulak design tu .. Tak ikut citarasa mak ..
Maka, mak pun tambah la ajinomoto alter la sesedap rasa ..


Ni pantyliner aku versi 1

Sila jangan gelak tengok hasil kerastangan mak ni ye ... mak tau memang herot berot .. kah kah kah ...


Ni aku nak compare dengan yang aku beli memula dulu

Dlm gambo tu terselit gambo tangan ngan kaki fawwaz ...
Comey kan kan kan kan ... kah kah kah (yang comey bukan pantyliners, tapi kaki ngan tangan fawwaz)


Lepas tu, aku mula naik syehhh (ayo, camano eja ek??)
Berpuluh - puluh keping mak bantai buat ...
Pastu, asal gi kedai kain - beli flannel la, velvet la ..
Yang jadi mangsa sudah semestinya che abang ytc ku yang encem itu ...
Dia dengan relahati (ye ke bang?) telah (aku tawarkan position) jadi pak supir ...
Sungguh setia menemaniku .. ewahhh ( thanks a million yang, ai lap u bebehhh)


Untuk dipendekkan cerita, bila dah banyak sangat tu,
aku pun seperti biasa, buka la bisness kecil-kecilan ...
cian kawan-kawan seopis aku (i.e. alia, jue, k fizah, k azie) aku paksarela beli ...
hahahahahha ...
ada beberapa insan bertuah tu aku hadiahkan jer pantyliners tu (Norley - ko la tu, hadiah besday ko ... ahakssss *dasar cheapskate punya kawan takmo beli hadiah mahal*
(Norl, hadiah paling mahal adalah hadiah yang aku wat sendiri dengan titisan peluh penuh kasih sayang ... ewahhhhh)


Aishhhh, dah nak kena siap gi keja ...
Nanti aku sambung bebel bila2 nanti ...


Layan gambars je la wokeh ...



Pantyliner hijau versi 2



Pantyliner biru kuning pun versi 2



Pantyliner merah pun versi 2 gak ...


Latest project - Nanti aku citer susur galurnya Insya Allah ...


Hoooraaaayyyyyy !!! Cloth pads mak versi 1...


Sekian,senyum sokmo ...


Eh, lupa pulak ...

ADA SESAPA YANG MINAT NAK ANGKUT PANTYLINER BUATAN TANGAN MAK YANG HEROT BEROT NI KE?? SILA ROGER2 MAK YE .... kah kah kah kah kah kah kah ...
*ni serious ni*


Take care, wassalam
Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Cian aku dapat blocked ducts ... Tapi, apsal brst still bengkak gak even though aku dah pam and bagi fawwaz feed directly ek?? Isk ... sakit wehhh ...

2 Pendapat:

  • Sayang.Ibu
     

    errr... beb, yg ko nak hadiahkan aku yg mana satu beb?? semua pun cun.. aku x tau nak pilih mana satu laaa... wakakakkaaa... :P

  • DNNA
     

    Intan

    Tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ...
    Tak seprais la aku bagitau sekarang ... nanti ko tunggu ...

    Tapi, aku wat yang lain utk ko ...
    Yang ni aku tgh wat eksperimen2 lagi ... bila aku dah puas hati, aku wat yang versi 2 plak ...

    Nyahhh, ko ni mcm tau2 jer aku nak bagi ko mende alah ni ... kah kah kah kah ... Tak seprais la macam ni ...

Blog Widget by LinkWithin