Para pembaca budiman

Friday, February 12, 2010

Mei Tai Hanim

Salam,


Entry khas untuk Hanim ...

Mek, aku dah godek2 gambar2 dlm hp che abang ytc ... Akhirnya, berjaya aku jumpa 2 gambar masa aku pakai MT ko tu ...



Untuk rakan-rakan sekalian,
Hehehehe, ingat tak entry yang INI??
Ini berkenaan Mei Tai yang dipinjamkan Hanim sebelum Raya Puasa dulu ...


Aku nak ucapkan terima kasih kat Hanim kerana sanggup extend tempoh loan MT kat aku ...

Ko memang the best la mek ... hehehehe ...
All the best untuk exam ko tau ...
Study smart ... May success be with you :)



Aku dah beberapa kali pakai MT Hanim ni sebenarnya.
Cuma tak teringat nak amik gambar jer ...


Ni aku pakai masa jalan2 sefamily ke aquaria cuti sekolah dulu ...
Ya Ampun, ramai sungguh umat manusia masa tu...
Alhamdulillah ada MT Hanim ni ...
Aku bebas bergerak ke sana-sini di celah-celah orang ramai tanpa sebarang kesukaran.


Lama gak kitorang lepak kat sana ...
Baper banyak show ntah yang kitorang mampir ...
(Ater, bayar tiket mahal beb, sudah seharusnyalah kita gunakan sebaik-baiknya, kan)


Bila dah penat front carry (FC), aku try pulak back carry (BC) ...
Sebenarnya, tu la first time aku cuba BC pakai MT ...
Agak sukar gak nak master seorang diri ..
Tak macam BC dengan pouch atau ring sling - lebih mudah
Masa nak BC Fawwaz pakai MT ni, i needed my che abang ytc's help ...
Unfortunately, forgot to snap pics while back-carrying fawwaz laaaa ...


Lepas tu, yang tak bole aku lupa, masa nak balik tu ...
Ada this one Mat Saleh lady senyum kat aku ...
Dia tunjuk kat Fawwaz kat belakang sambil cakap - So cute ... He looks so comfortable in it ...


(Mana tak nya, masa tu Fawwaz dah selamat zZzzZZzzZZzzZZz ...
Hahahaha ...)


So, kesimpulannya ...


MT ni memang selesa dipakai ...
Boleh dipakai oleh sesapa sahaja tanpa perlu adjust apa-apa pun ..
Cuma, kita perlu mahirkan diri dalam seni ikat mengikat ...


Sekarang ni, aku ngan Norley tengah usha2 SSC pulak ...
Ada sesapa yang sanggup loan kan SSC utk kami ni???
Kecik tapak tangan, nyiru kami tadahkan ...


Kat bawah ni adalah 2 keping gambar yang berjaya dijumpai tersorok dalam hp che abang ytcku.
Gambar model tak berbayar sengaja disamarkan ...
(Namanya pun model tak berbayar kan ... kah kah kah ...)



Sila fokus terusss kepada MT Hanim dan Fawwaz yang sedang tidur lena di dalamnya.
Anda juga bole buat2 tak nampak jer model berbibir merah yang kepenatan setelah berjam-jam berjalan... kah kah kah kah kah ...
Aramak, gambar Firdaus pun jadi samar gak. Aku tak baper pandai lagi main ngan Picasa ni .. ha ha ha ...


Fawwaz tidur dengan nyenyaknya dengan style nya yang tersendiri ... kepala tegak gitu ... hahahaha ... Yang penting dia selesa ...

Tu saja dulu, senyum selalu ..

Wassalam



Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Ada sesapa yang mempunya pengalaman dengan SSC?? Mohon share di sini ya ... Toche!!

6 Pendapat:

  • Sayang.Ibu
     

    wahhh sakan ko ber mei tai nyahhh. selesa ek pakai mei tai tu. Aku pakai ring sling, skang nih ainin da beso ada penat sket laa bwk dia

  • DNNA
     

    Intan

    Mei Tai pinjam beb ...
    Aku gunakan dengan sehabis baik ...

    Fawwaz pun dah makin beso.
    Dah tak terlarat nak pakai dia dalam RS lama2 ... Pouch pun sama ...

    So the next step - SSC la mek ...
    Jommmmmmmmm !!!! ;)

  • Hanim
     

    adakah itu hint mau pinjam SSC ku? hehe... but my Angelpack tak termabik2 lagik dari orang hehe. tak larat nak BW si toddler 2yrs+ tu

  • Fid
     

    aku tak siap2 jahit meitai sbb M

  • scudmami
     

    hah mek, betul betul betul.. Faris pon selesa dok dlm tu. 2x try mmg terus lena.. rase makin lama makin tera ikat mengikat.

    Backcarry DH x bg sbb takut jatuh ms nk ikat2 tuh.. aku pon x confident je lg..
    SSC nnt aku bgtau cemana rasenye pas aku cuba nnt.. heheh x saba nih....

    p/s kita start lah kumpul duit hehehe.. main kutu mau? keh keh keh

  • DNNA
     

    Hanim

    Hehehehe ...
    Kalau ko nak bagi kami test drive Angelpack pun ok gak, heh heh heh ;)

    Fid

    Takpa beb ... Take your time ..
    Aku tau ko efisyennnnn ...
    Insya Allah tak lama lagi siap laaa tuu ... hehehehehe ...
    Gambatte!!! :)

    P/s - Dah siap itu MT, sila tayang wokehh!!!

    NorL

    Dah jumpa Syaz kah??
    So how??
    Mau angkut kah??
    Apa kata Juan??

    Apa-apa pun, sila koling2 aku before ko angkut yah .... kot la aku pun tergerak hati nak angkut. (Se lagi, kot la Syaz nak bagi diskaun sebab beli 2 ... hahahaha)

Blog Widget by LinkWithin