Para pembaca budiman

Friday, August 7, 2009

Tag 5 5 5 5

Salam ...




Ku ditag oleh Fid




Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini








  1. Fid - Seorang yang happy go lucky dan ceria gitu ... Ku mula berkenalan dengan Fid masa bloghopping dari blog mamihaziq78. Since then, I was hooked ... Hari-hari mesti jenguk blog dia ... Memula tu, segan gak nak tinggal komen ... Ku kan baru jer nak berjinak-jinak dalam bidang ini ... Tapi tengok dia layan semua pengunjung dia dengan layanan mesra, ku pun mula la menunjukkan belang and mengomen sesuka hatiku .. hahahaha ... Kadang-kadang, komenku tu bole buat satu entry la panjangnya ... sorry beb.




  2. Fid ni sungguh la raaaaaaaaaaaaaaajin mengupdate blog dia ... dalam sehari tu memang banyak entries dia - Ku salut ko la fid ... Ada2 jer idea ko ek ... hehehe




  3. Fid - Sangat2 pro - BF. Aku rasa la Fid, kalau ada sekolah BF kan, ko la akan jadik cikgu disiplinnya. Garang beb ... Hahahahahaha. Sebenarnya, ku jadikan Fid ni sebagai sumber inspirasiku tatkala ku lagi down sepanjang perjalananku mengBF Fawwaz. Kagum bila tengok gedebi still hanen sampai sekarang ...




  4. Fid adalah Ratu DIY - Dia lah pengasas kepada jenama beg terkenal - 'Sen get' dan merupakan pelopor tudung 'Fid' inspired by M*na**a*a*, A*i*ni dll ... Lepas ni ko nak wat projek apa plak mek?




  5. Ibu yang sangat penyayang tapi tegas ... Alamak, aku nak cita satu lagi fakta pasal ko ni Fid, tapi dia just mintak 5 je ... Hentam jer, aku bubuh kat sini gak ... Hahahaha ... Where was I? Oh ye, walaupun ceria sentiasa, tapi kalau dia naik angin (especially dengan orang2 di opisnya) ... perghhh ... ganazzz beb ... Dan 'angin' itu akan disalurkan ke blognya dengan membuat entry2 yang berapi .... aku yang baca pun naik berapi gak kena penangan ko Fid. Hahahaha






Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.








  1. Ku adalah seorang yang perasan CERIA ... Sentiasa tersenyum simpul manissss gitu ... Tapi ada gak kadang2 ku akan down dengan tiba2 dan tak lama lepas tu akan pulih semula ... OHHHH ... adakah ku ada Bipolar Disorder??




  2. Ku tersangatlah pengemas orangnya ... Geng2 zaman sekolah and undergrad dulu ramai yang kata ku ada OCD - Obsessive Compulsive Disorder. Macam Monica dalam FRIENDS. Hahaha... Nak tau napa tak kawan2? Sebabnye ku kalau susun baju dalam almari, mesti ada tema ok. Hanger mesti susun ikut kaler ... Baju2 mesti lipat bagi sama kiri kanan and susunan pun ikut warna dan fungsi baju wokehh ... Kalau ada orang (Read: Che Abang YTC) yang choba2 mengubah temaku, pasti ku akan membebel setengah hari ... Kah kah kah kah ... OHHHH .. OCD and Bipolar??? Patutkah aku refer diri sendiri ke Psych???




  3. Kalau nengok blogku ini, I think you can gather that I am not a person who updates her blog frequently. Paling2 pun seminggu 2 kali jer ... Faktor kekangan masa gitu ... Walau bagaimana pun, when I do update, I like to write long n winding essays ... Hahahaha ... Ku tak gheti nak tulis pendek2 laaa ...




  4. Kalau pasal family ni, ku boleh jadik overprotective ... Dah biasa dari kecik macam tu kot since ku adalah kakak sulung from 6 ... Adik2 ku dah masak perangaiku dah ... Tapi tu la, ku tak gheti nak marah2 orang ni ... Paling2 hebat pun ku berleterrr jer ... Abih jer leteran ku itu, pasti aku akan senyum ...




  5. Sangat tak suka dengan nombor2. Tu sebabnye ku tak jadik akauntan. Ku juga agak sukarr nak ingat tarikh2 ... Tu sebab aku tak minat sejarah masa sekolah dulu. Nak tau apa alasanku tak ingat tarikh? Hehehe, Anak dah 3 beb, banyak betul urat memory yang putus ... Hahahaha ... BUT BEWARE - Kalau nama and muka orang tu, Insya Allah aku akan ingat walaupun dah berpuluh tahun tak jumpa org tu (EHEM, INI TIDAK BERMAKSUD AKU SUDAH TUA. AKU MASIH MUDAH REMAJA GITU WOKEH!!!) ...


Nyatakan 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.







  1. Kaki shopping dan kaki tengok katalog .... Yeahhhhh ... Pantang ada orang ajak shopping, ku ON jer ... Asal orang bagi katalog jer, aku ON je... Ku rasa lah kan, ku baca text book Chempath pun tak sekhusyuk ku belek katalog2. Hahaha ... BTW, Ku paling suka shopping Tupperware sampaikan penuh sudah dapurku dengan barangan Tupperware. Che abang YTC pun hanya mampu geleng2 kepala jer tengok Tupperwareku ... Alasanku kepadanya - Lifetime warranty laa sayang ... Hahaha ... Hmmm ... I think my collection deserves an entry in my blog ... Tunggu la gambar koleksi Tupperwareku nanti ... Err ... entah bila la tu kan ... Silap2 tahun depan baru ku post entry itu ... Hahaha ...




  2. Sangat suka memasak ...




  3. Sangat suka baca buku .... Err ... Buku cerita la tapi ... Text books tu, selagi takde exam, selagi tu la dia akan duduk molek2 kumpul habuk kat rak bukuku. Buku2 Fav ku adalah buku2 genre Fantasy seperti - Artemis Fowl series by Eoin Colfer, The Bartimaeus Trilogy by Jonathan Stroud, The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis, Discworld series by Terry Pratchett, Harry Potter series by J. K. Rowling, The Lord of the Rings by J. R. R. Tolkien, Septimus Heap series by Angie Sage, Buku2 Tad Williams, Shannara series by Terry Brooks, Song of Ice and Fire series by George R. R. Martin, The Sword of Truth series by Terry Goodkind, Wheel of Time series by Robert Jordan dan last but not least - DragonLance Chronicles by Margaret Weis and Tracy Hickman. Bila baca buku2 macam ni, kita bagaikan bisa lari seketika dari masalah di dunia yang fana ni ... kira Escapism la gitu ... Hehehe ..




  4. Mengemas apa2 je la




  5. Ku juga mempunyai hobi suka membuat kerja last2 minit ... Hahahahaha ... Barulah thrill beb!! Adrenaline rushhhh gitu ...




5 orang penerima tag yang seterusnya



Aisehman, malu aku weh ... ku masih baru dalam dunia blog ni, member pun blom ramai ... Ku tag mana2 yang ku kenal jer la ek ...






  1. Puan scudmami78 - Malam2 bila ko tgh groggy susukan faris tu, and kebetulan ko masuk internet, sila la sambut tag ku ini yah ...




  2. Puan Aja - Alooooo adinda, bila mau update blogmu??Kakanda ternanti2 gambar2 terbaru anakanda2mu tauuuu ...




  3. Puan Hana - Amboiiiiii ... bestnya ko jalan2 ye mek... Dah2, gi balik spital wat kerja *Dengan nada yang penuh rasa iri hati dan dengki* ... Hahahahahaha




  4. Puan Neeza - Bila2 rasa penat menjahit tu, sila la sambut tag ku ini ... Hihihi ...




  5. Puan Kak Yong - Haaa, Kak Yong mesti tengah busy tu kan ... Tak peduli, nak tag gak kak yong, heheheh ... Ala Kak Yong, saya tadak gambar main air ngan anakanda2 la ... Semua gambar depa jer ... Camana nak join contest kak yong ni??




Image Hosted by ImageShack.us


p/s -Kan dah jadik macam mini dissertation entry ni ... Hahahaha ... Aku dah cakap aku tak pandai wat entry pendek2 ni ... isk ...

0 Pendapat:

Blog Widget by LinkWithin