Para pembaca budiman

Wednesday, October 14, 2009

Firdaus dan air

Salam


Anak saya yang bernama Muhammaf Arif Firdaus aka Daus aka Abang itu memang sangat-sangat cintakan air.


Hobinya adalah berenang. Dulu semasa kami duduk di Kondo SP, hampir tiap-tiap minggu kami angkut Dina dan Daus ke kolam renang. Di situ, mereka akan berenang sepuas-puas hati mereka sambil diawasi oleh abah mereka. Dan mereka akan terus berendam dan berendam sehinggalah kecut jari jemari mereka. Oleh yang demikian, kehadiran ibu adalah sangat-sangat diperlukan kerana ibu mereka merupakan penjaga masa kehormat yang mempunyai kuasa mutlak menentukan masa untuk pulang ...


Tapi semenjak kami berpindah ke rumah landed sekarang, tiada lagi peluang Daus untuk berenang dan berendam sambil main air. Usai Syawal i.e. setelah abih menerjah open house sini sana di hujung minggu, saya rasa nak ajak abah mereka ke kondo SP lagi la - sekarang pakcik mereka pulak yang duduk di situ. Mesti Daus gembira bukan kepalang ....


Gambar-gambar Firdaus bukti cintanya kepada air ...


Ibu, Abah ... sila cepat sikit ye. Daus dah tak sabar ni nak pergi swimming pool. Pelampung pun Daus dah angkut dah ni .... Cepat la Ibu, Abah ....



Sila jangan adjust skrin anda. Gambar ini memang gelap. Saja nak tunjuk ekspresi Dina dan Daus dalam lif nak ke swimming pool. Orang Pekan, Pahang kata - menggelitang atau tak sabar sabar bebeno dah ... hehehe



FINALLY!!! Dah dalam air ... Tapi agak sejuk la airnya ...
(Kami suka angkut bebudak ni ke pool awal-awal pagi ... tak ramai orang ... baru la best ... Dapat conquer pool dan slide .. mwa ha ha ha ha ...)



Firdaus - bercanda di pasiran pantai tepian kolam ...



SETENGAH JAM KEMUDIAN ...




'Ibu ... bibir Daus belum biru lagi ni ...Tak yah la balik dulu ... Daus nak main kejap je lagi .. Boleh ye ibu ye?'



Pose istimewa Daus memperagakan pelampung pemberian Tok dan Mbah nya ...



Sesudah kecut jari jemari berendam, kena la sunbathing pulak kan ....



DAUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS, DINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA .... BALIKKKKKKKKKKKKKKKKKK JOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM ....(Panggil si ibu)




Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Daus tak nak balik ... nak main air lagi .... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ...

DI HARI LAIN

Punyalah bestnya main air sampai tertidur-tidur dalam pelampung ...


Tidurzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ....



Gitulah kisah Firdaus dan air ...



Image Hosted by ImageShack.us

P/s - Li dan Siti, bila nak jemput akak sefamily ke SP?? Anak-anak sedara awak ni tak sabo dah nak main kat swimming pool Pak Cik Li dia ni ... hehehehe

4 Pendapat:

Blog Widget by LinkWithin