Para pembaca budiman

Tuesday, March 30, 2010

Tag : Ada apa dgn Che Abang YTCku yang encem ;p

Salam,

Hari tu aku masuk blog knv yang malatop. Pastu nampak dia wat tag yang didedikasikan kepada che abang dia. Sungguh shweet tawwww ... Terus there and then aku menggelitang nak wat jugak itu tag...

Errr ... Aku tak ditag pun ye kawan-kawan ... Sebenarnya, aku yang tergedik2 tak tau malu pi volunteer diri sendiri nak buat ... Nasib baik knv sokong. Kalau tak, memang buek malu kampeni yo ...Kah kah kah ...

Ye la kan, asyik2 citer pasal Dina, Daus ngan Fawwaz je dalam blog. Apa salahnya citer pasal che abang ytcku yang encem itu ... Sekali sekala layan jiwang karatZ memang syiokkkkk kan kan kan kaaaannnn ...(Nampak knv sengih sambil angguk-angguk kepala, hihihi)

Wokeh, here goes ... *Mushy mushy mode : ON*


First time jumpa with your hubby bila dan kat mana?
Ya ampun, soalan pertama aku dah stumped ... Aiyooo, bila dan di mana ek?? Tang di mana aku rasa aku bole jawab. Kami bersekolah di sekolah yang sama selama 5 tahun. 3 tahun pertama di kelas lain dan 2 tahun seterusnya di kelas yang sama. Jadinya aku takleh nak pinpoint exactly when. Rasanya aku baru betul2 kenal dia masa form 4.


Love at first sight?
Kami tak dak apa2 pun masa sekolah dulu ... sekadar hubungan seorang Ketua Tingkatan dengan rakan sekelasnya ... hahahahaha ...


When you're attracted to someone it just means that your subconscious is attracted to their subconscious, subconsciously, so what we know as fate is two neuroses knowing that they're a perfect match. ~Jeff Arch, Nora Ephron, and David S. Ward, Sleepless in Seattle


Who is he when the first time u met him?
Ketua Tingkatan (KT) 4 Merah yang sungguh dedikasi ;P

How long it takes for him to ask you out for a date?
Aiyopa aiyoma ... Our relationship's a bit complex.

You see, while in SMAPL, kami tadak apa2 pun ... Dia kena gossip ngan orang lain and aku pun kena gossip dengan orang lain. Abis form 5, memang takde dengar cerita apa pasal dia.

And then i went off to Eire to further my study.

During my final year as an undergrad there, suddenly, this one fine day, I received a short email from him. Alaa, takde apa2 pun, sekadar bertanya khabar. Lepas tu, kami bertukar2 email la. Mula2 email yang pendek2 ... Lepas tu makin lama makin panjang ... Hahahahaha ...


Ala-ala cinta antara benua la epik chenta kami ... kah kah kah ...

Dari skrin komputer turun ke hati gitu ;P

Lepas tu masa summer hols sebelum aku balik semula ke sana utk bekerja, dia ajak kuar buat kali pertama. Masa tu masih lagi berkawan dan mengenali isi hati ... Kami kuar ke ...*Sila rujuk soalan di bawah*

1st place dating di..
Believe it or not, he asked me to accompany him to his friends's wedding. His friend turned out to be my ex-school mate from primary school. Kecik sungguh dunia ni kan :)

How he proposed?
Kami sama-sama sedar yang sudah tiba masanya hubungan kami diakhiri dengan ikatan perkahwinan yang suci, ewahhh *Ini adalah ayat poyo*

When you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible. ~Nora Ephron, When Harry Met Sally

Special date with your hubby?..
06/06/04 - Majlis pertunangan
18/12/04 - Nikah
19/12/04 - Resepsi

Changes that he asked you to do??..
Both of us changed a lot ...

Aku berubah bukan sebab permintaan dia.

Aku berubah kerana kemahuan aku sendiri.

Aku ni seperti yang rakan-rakan semua sudah maklum, merupakan pengidap Obsessive Compulsive Disorder (OCD) ... Rakan2ku di Galway pun memang tau yang aku ni sangat2 menitikberatkan kekemasan dalam hidupku. Bilikku harus sentiasa kemas. Cadar harus tegang. Pakaian harus disusun di wardrobe mengikut susun atur yang telah ditetapkan dan digantung mengikut hanger yang colour coded. Pakaian yang dilipat harus sama dimensinya ... etc etc etc (list ini adalah sangat panjang) ... ha ha ha ha ha ha ha ...

Tapi sesudah berkahwin, aku lebih bertolak ansur. Semua benda aku tutup sebelah mata je

Bila dah beranak 3 ni, tahap toleransi aku jadi lebih tinggi ... Prinsip yang aku pegang adalah prinsip - 'Abaikan ... abaikan ... abaikan - *Sambil menutup kedua2 mata*'

Aku sungguh kagum dengan diri sendiri ...ha ha ha ha ha

Tak lama lagi, if i keep this up, tak mustahil aku bole announce yang aku dah sembuh dari penyakit OCD ku ... kah kah kah

Marriage is an alliance entered into by a man who can't sleep with the window shut, and a woman who can't sleep with the window open. ~George Bernard Shaw


What about him that you love so much?
Aku suka suaranya yang sungguh romantika d'amour gitu di talipon ... kah kah kah ...

Zaman anak dara dulu sungguh berharap agar aku dikurniakan seorang suami yang berhidung mancung supaya anak2ku dapatlah menurun dari belah suami memandangkan hidung aku ni kureng mancung ... kah kah kah ... Alhamdulillah Allah has granted me that wish ...

Tapi kan kawan-kawan, aku rasa Dina nurun hidung aku gak la ... hihi ... *Dina sayang, takpe la ... cute apa hidung kureng mancung macam hidung kita ni ... hehehe)



Che abang YTCku yang encem ni adalah merupakan seorang Jack of all trades ... Semua bende dia bole buat sendiri ... Segala urusan pertukangan, perpaipan (ada ka perkataan ni?ahaks) etc etc etc memang dia akan attempt dulu sendiri ... Kalau takle, baru mintak consultation dari pakar ... hehehehe ... *Jimat duit ... cepat kaya la kami anak beranak, amiin*


Yang paling penting, walaupun he's a man of few words, dia akan tunjuk kasih sayang dia dengan cara lain. Contohnya kalau waktu kerja - Insya Allah dia akan talipon isteri dia ni bertanya khabar paling kurang sekali sehari ... Sekejap pun jadi la ... Hehehehe ... Mak sukak!!!

A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person. ~Mignon McLaughlin, The Second Neurotic's Notebook, 1966

What is about him that you wish he would change?
Nothing ...
Abang syg, I love you just the way you are ...

Soul-mates are people who bring out the best in you. They are not perfect but are always perfect for you. ~Author Unknown


You will lose your mind n crack your head when he?..
Buat benda2 yang isteri dia ni kureng berkenan walaupun dah sejuta kali diingatkan oleh si isteri. Bang, hint *dahi* ...
The ultimate test of a relationship is to disagree but to hold hands. ~Quoted by Alexandra Penney in Self

You will smile thru your eyes for the whole day when he?..
Hahahahahaha ... This one is an easy one ...
1. Bila out of the blue dia belikan aku makanan favouriteku
2. Bila dia layaaaaannnnnnnn jerr isteri dia pi beli kain kat Zhouhua/ Kamdar/ Nagoya / Jakel ...
Kah kah kah kah ...


Complete below sentences "my love towards my hubby is as big as.."...
Err ... err ... errr ... mak tak pandai sambung2 ayat ni ...
Terus kelu lidah mak ... *choked up with emotion* Kah kah kah ...


My Hero


Someone who gives away,
Gifts of love each day.
Things that can’t be sold,
Like a hand reached out to hold.
The warmth within a smile,
That lingers for a while.
Someone who loves you,
No matter what you do.
Someone who always cares,
What burdens another bares.
Finding good inside the bad,
Sharing happiness with the sad.
And with a loving embrace,
Makes this world a better place.
Someone who doesn’t realize,
They’re a hero in someone’s eyes!
This is what you are to me,
My hero is who I see!


Rakan-rakan, ini la masanya untuk tunjukkan your appreciation kepada pasangan hidup masing-masing.


Oleh yang demikian, silalah la sambung perjuangan tag ini ye ...


Senyum sokmo
Wassalam

Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Abang cyg :
Each day I love you more ...
Today more than yesterday and less than tomorrow ..

P/p/s - Ya saya tau. Saya mengaku. Saya memang jiwang orangnya ... kah kah kah ...

P/p/p/s - Poem tu saya ambil dari sini , TQVM :)

9 Pendapat:

  • Sayang.Ibu
     

    ouchhh...jiwanggg babe..tersentuh hati mak.. ahahahaaa

  • scudmami
     

    nak aku sambut tag ni kah??
    Rase nye ko tau dah citer aku and chenta hati ku dari A to Z, alif to ya.....

    nanti bebila aku buat tag nih...

    tp now, chenta hatiku suka baca blog aku pastu komen plak.. tu yang aku tensen

  • knv
     

    hahahaha! siap berquote berpoem bagai! sungguh lawan tokey!!!

    :P

  • CY4.0
     

    vadevasssss.. mmg jiwang tahap peringkat kelapan! mak dah lama buat tag ni.. tak rasa plak nak refresh2..

  • DNNA
     

    Intan

    Hakikatnya aku memang seorang yang jiwang karatZ walaupun pada zahirnya aku nampak macam 'ganazzz' jer ...

    Hati aku pun mudah tersentuh sebenarnya, ewahhhhh !!!!

    NorL

    Eh, Don Juan komen kat blog ko?? Mana mana mana??
    Harus aku carik ... kekekekek ..

    Mek, sila sambung perjuangan tag ni ye ...Biar Don Juan ko baca ...

    Te he he he he he ...

    knv

    Harus la anak murid lebih baik daripada cikgu ...
    Kalau tak, tadak kemajuan namanya ...

    Kaknon, memang best la layang jiwang sekali sekala ...
    Rasa syahdu jer ...

    Kah kah kah kah kah ...

    Cik Yan

    Kah kah kah ...
    Memang betul ... Lebih dari langit ketujuh dah aku rasa ... Hahahaha

    Mek, sila buat ...
    Perasaan selepas wat tag itu adalah sungguh syahdu, i tell you .. Rasa macam baru je jumpa ngan che abang ...

    kah kah kah kah kah ...

  • DNNA
     

    Intan

    Hakikatnya aku memang seorang yang jiwang karatZ walaupun pada zahirnya aku nampak macam 'ganazzz' jer ...

    Hati aku pun mudah tersentuh sebenarnya, ewahhhhh !!!!

    NorL

    Eh, Don Juan komen kat blog ko?? Mana mana mana??
    Harus aku carik ... kekekekek ..

    Mek, sila sambung perjuangan tag ni ye ...Biar Don Juan ko baca ...

    Te he he he he he ...

    knv

    Harus la anak murid lebih baik daripada cikgu ...
    Kalau tak, tadak kemajuan namanya ...

    Kaknon, memang best la layang jiwang sekali sekala ...
    Rasa syahdu jer ...

    Kah kah kah kah kah ...

    Cik Yan

    Kah kah kah ...
    Memang betul ... Lebih dari langit ketujuh dah aku rasa ... Hahahaha

    Mek, sila buat ...
    Perasaan selepas wat tag itu adalah sungguh syahdu, i tell you .. Rasa macam baru je jumpa ngan che abang ...

    kah kah kah kah kah ...

  • scudmami
     

    Dian,
    of course la dia tak boh komen kat blog, tp komen 'live' tu yang tak tahan tuh... sabo je lah :p

  • CY4.0
     

    mak mmg dah buat.. tah mana2 tah.. dah tenggelam jauh dalam isi perut blog tu..

  • DNNA
     

    NorL

    Sib baik che abang ytcku ittew tak banyak komen .. kah kah kah ..

    Sebenaqnya aku rasa dia ego tu ... tak nak ngaku baca blog wifey dia .. kah kah kah ...

    Cik Yan

    Aisehh ...
    Info yang sangat menarik ...
    Sila bagi no rujukan utk entrymu itu ...
    Sungguh teruja mak nak baca ...
    Heh heh heh heh ...

Blog Widget by LinkWithin