Para pembaca budiman

Thursday, March 4, 2010

Bergaya Bersama SSC (Pinjam)

Salam,



Ni adalah rentetan daripada kisah aku ngan Mei Tai Hanim dulu ...


Ada apa dalam beg??
Oh, hanger tudung awning Ikea yang diorder dari Norley rupanya (toche bebeh, hutang piutang sudah langsai kan kan kaaaannnnn) .... dan, ehhh ... apa tu ye rakan-rakan??



Oh, SSC rupanya ... hehehehehe ...
Oh, mak lupak pulak mak sudah bubuh kat tajuk entry ...
Alaaahhhhh, tak sepraiss la giniiii ....



Alhamdulillah ...
Dapat jugak aku merasa test drive SSC Jumpsacbaby ...
Terima kasih tak terhingga kepada Mek NorLey kerana sanggup meminjamkan SSC yang dipinjam dari Syaz itu. Aku amat hargai kesudianmu berenggang dengan SSC itu last weekend ... *mode:terharu*


(Syaz, ingat ai lagi tak?? Alaa, yang datang ngan Norley kat MidValley dulu yang masa musim2 H1N1 dulu la ... Alaaa, ai yang comel2 pakai spek tu la ... Apa?? Tak perasan?? Oh ye tak ye jugak ye ... ai pakai mask masa tu ... Memang tak heran la kalau tak perasan pun ... kihkihkih)



Pendek kata,

SSC sungguh Syiokkkkkkk !!!


Panjang kata,

Harus aku simpan duit passive on call aku yang ciput itu agar aku dapat angkut itu SSC - Syaz, sila tunggu my order yer (Errr, Syaz, dah wat promo kat blog ni tak dapat diskaunkah atau harga spesel kah atau rebate kah atau free giftS kah??? Kah kah kah kah kah *wink wink*)

Gambar-gambar??

Oh, bukan Puan DNNA namanya kalau tidak ada gambar2 enterpremmmm .. kah kah kah ..


Sila abaikan pemandangan baju2 yang bersidaian yang menjadi latar belakang gambar ini. Instead, sila fokus kepada bayi comel yang didukung (oleh ibunya yang comel jugak) ittew ... keh keh keh keh keh ...
Aramak, baru perasan tangan Fawwaz macam terkepit ...


Dari angle lain pulak ...
Thanks che abang ytcku yang encem kerana sanggup menjadi tukang amik gambar ...

Owh owh owh !!! Disaster !!! Aku baru perasan mataku itu teramatlah puffy nyer ... (biasalah, ibu beranak kecik yang nyusu badan malam2 kan kan kan kaaaannnn ... pasrah jer laa ... kah kah kah)



Take home message,

Be it Pouches, Ringslings, MTs or SSCs - Make sure you gali, gali, gali, segala ilmu pasal carrier pilihan hatimu and then practice, practice, practice until you feel confident enough to wear your baby comfortably and safely.
(Ayat 50% rojak buah dan 50% fruit salad di sini ya - saja aku campur gaul biar mesra gitu ... harap ampun)




Because you and your baby are worth it !!!
(Ewahh, macam iklanlah pulak kan ... kah kah kah)





Sekian, senyum sokmo,
Wassalam

Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Bila la gamaknya duit tabung bentuk bangunan slim tabung haji mak ini akan penuh??? Tak sabar nak angkut itu SSC laaa ... Ayoooooo ...

8 Pendapat:

  • m-i-o
     

    hi DNNA,
    ya, sy mmg abaikan pemandangan kain2 itu sebab fokus sy tertumpu kpd wrought iron gate yg cantik itu.

    nantilah. sy memang berkenan design gitu, tggu tabung sy gemok (tp tak gemok2) saja :P

  • ~ As ~
     

    berapa harga ni???

  • isabelle
     

    camna i nak tau ye...antara Pouches, Ringslings, MTs or SSCs...which one yg bagus?

  • ummiluqman
     

    aku pun dah beli satu dari syaz..mmg best berbaloi2 bw jalan p jordan hrtu mmg laki ku pun suka dg design nyer

  • ummiluqman
     

    pstt datang baca entry aku pasal jumpsac ssc khas untuk ko hehhe

  • Hanim
     

    @Isabelle... join us at malaysianbabywearers.org. We have a forum and blog. We have a library already, whereby u can actually borrow a certain carrier with a refundable deposit.

    I dah lama tak berforum.. otai retired coz bb dah 14kg :p

    @Dian Angelpack still dgn Elly. Dah 2 wks start kelas... tak dapek2 lagi carrier. Lain kali takleh temp trade if takde masa nak jumpa n tukar balik haha

  • Fid
     

    dey
    jahit la wei! hahahahhaa

  • DNNA
     

    m-i-o

    Nyah, tu baru tengok gate cantik, belum tengok EMPUNYA gate yang (perasan) cantik lagi tu ... ;)

    Kah kah kah kah kah kah ...

    Tabung mak yang selim pun tak penuh2 jugak ... Bilalah gamaknya nak dapat SSC idaman ...


    As


    Harga dia dalam RM3 ratut lebih. Cuba jalan2 kat site dia http://jumpsacbaby.com untuk mencuci mata ...

    (Ai biasanya end up kena bawak kain utk lap mulut dan dagu skali sebab banyak bebeno ayaq liuq yang merembes turun lps tgk carriers yang gorjes2 itu, kah kah kah kah)

    Is

    Ahaaaa, nanti ai cuba wat perbandingan antara different types of carriers yer babe ...

    Jemput la masuk ke forum MBW ... Pastu bole join gathering and bole test drive segala macam carriers yang ada masa tu ...

    Berbaloi baloi ...

    (Cakap berapi, sebenonye ai tak pernah lagi join gathering depa ni, kah kah kah)

    Che Ma

    Waduuuhhhhhhh, untungnya kao... Ko dah rembat satu ek??? *mode:dengki tak berpenghujung* keh keh keh ...

    Mek, ko ada wat review ya ...

    Harus aku terjahhhhhhhhhhh rumah ko nanti ...

    p/s - ko amik pattern yang mana *masih lagi dengan nada yang dengki dan iri hati* ...

    Hahahahahahahahaha ...

    Hanim

    Waaaahhhhhh, otai sudah masuk ...
    Toche bebeh for finding the time to visit (and for dropping a comment too - really appreciate it) ...

    Aku tau kao sekarang sedang stress nak exam ... Doa2 dipermudahkanlah segalanya untuk kao dan rakan2 radio yang lain ...

    All the best ...

    Fid

    Kah kah kah kah kah ...
    Aku dah agak dah ...
    Mesti ko akan suruh jahit ...

    Aku baru dalam proses nak mengumpul articles dari journals ni utk wat SSC ... hahahaha ...

    So far, aku baru jumpa satu free pattern ... Ko mau cuba jahit sama2??

    Aku suka ada geng yang jahit sama2, baru senang nak tukar2 fikiran ..

    (Aku rasa jahit SSC lagi complicated daripada MT - Abih la aku!!!!)

    Kah kah kah kah ...

Blog Widget by LinkWithin