Para pembaca budiman

Monday, March 8, 2010

DIY : Soft structured carriers (SSCs) - Action pictures

Salam,


Hari Ahad lepas, che abang ytcku yang encem telah mengajak pergi ke Lake Garden utk sesi riadah sekeluarga ...





Canteeeeeeeeeeeek laaa ...





Kebetulan SSC aku baru je siap dari kilang ...
Bole la terus try test drive utk tgk apa kekurangan gitu ...


Maka, here are some action pictures ...


SSC DIY Versi 1 (Sila abaikan yang herot berot itu ... abaikan ...)


Sampai2 je kat sana, terus mintak tolong che abang ytc amik gambo SSC (sementara bedak mak masih maintain tebal seinci gitu, hahahaha). Masa ni hood disimpan kemas dalam poket SSC.


Ni masa mak front carry Fawwaz. Punyalah excited mak nak ambik gambo sampaikan tak perasan baju mak tak berapa nak kemas gitu ... heh heh heh ... (abaikan, abaikan ....) Awat la che abang ytc tak warning ...



Dina dan abah berpimpinan tangan ...



Dalam banyak2 mainan canggih kat situ, ini adalah mainan favourite Daus ... Sanggup tu Q utk main ... Sabar je la hero ibu ni ... kah kah kah ...



Fawwaz posing ... Cukup suka dia main kat situ ... Abis satu taman diukur dijelajahi ...



Mari kita naik shuttle keliling taman ... Adults RM0.50 each ... Kanak2 RM0.20 each ... Fawwaz percuma sebab tak duduk kat kerusi yang disediakan ... Hehehehe ...



Bila dah penat, kita makan aiskrim satu round ... makasih che abang yang melantik diri sendiri sebagai tukang sponsor aiskrim ... :)



Fawwaz yang haus - Kita minum susu satu round!!! ... Kelihatan ibu agak kesemputan (owh, aku sudah sangat tidak fit, tidak seperti jaman sekolah dulu - aku harus berbuat sesuatu nih ... kah kah kah) ... Haaaa, nasib baik sampai2 tadi mak dah amik gambo , kan dah hilang bedak tebal seinci mak tadi ... kilat2 muka ... kah kah kah ...




Sesi berjalan kaki di padang dengan laju atau power walking (untuk mengebook meja makan dengan penuh kiasunya bagi sesi makan makan pulak, te he he he he)



Sesi berkelah ... masing2 dah famished ...
Owh ... bihun goreng malatop kaw kaw mak nampak sungguh menyelerakan bila dihidang atas pinggan Tupperware kan kan kaaaannnn ... keh keh keh ...



Saja amik gambo belakang - Sebenarnya nak cover line - mak melantak tak hengat punya la masa tu ... kah kah kah ...



Mak back carry Fawwaz untuk memudahkan kerja2 makan bihun (dan memudahkan proses tayangan perdana tudung DIY mak, kah kah kah) ...
This time, aku cuba BC sorang2 tanpa bantuan sesape from A to Z...
Alhamdulillah dah semakin mahir :)
Sebenarnya Fawwaz dah selamat tidurzzz di Lalaland dah masa ni ...
Untuk mengelakkan kepalanya tersengguk2, mak tayang kuarkan hood SSC ...



Tidurlah anakku ... (Anak tidur, ibu gumbira bole relax sket .. hehehehe)



Maka, setelah berjam2 membawa Fawwaz utk beriadah di taman, apa pendapat Puan DNNA mengenai SSC DIY versi 1 herot berotnya???






Mak sukak !!!! ...



Image Hosted by ImageShack.us
P/s - There's still plenty of room for improvement, though ... Nak try wat Versi 2 pulak la ...
P/p/s - Terima kasih tak terhingga kepada Cikgu Faridah. Guru ERT masa kat Labu dulu yang mengajar ilmu asas menjahit ... Tanpa guru, siapalah kita kan :)

6 Pendapat:

  • isabelle
     

    wah wah wah..berjaya tu!!! syabbashhh mere betti..
    bila nak buat giveaway? (belum apa2 dah tanya giveaway)

  • m-i-o
     

    fullamak! skil dahsyat gile ni sebab struktur SSCs perlu membawa beban seorang budak. harus ada skil kejuruteraan sikit-sikit. ekekeke :P

    hmmm. sy cuma ada skil menjahit butang. itupun malas. hahaha!

    jadi, tahniah! sudah bleh bukak bisnes la lepas ni :P

  • ummiluqman
     

    sekejapnye siap..tahniah.. tabik spring kat ko

  • Fid
     

    gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    jual wei jual kahkahkahkah

    eh tali dia ko padding???
    aku mmg tak siap laa kahkahkah

  • DNNA
     

    Is

    Syukran ... Syukria mere betti ...
    Ahahahahaha ...

    Giveaway?? Hehehehe ... Nak giveaway cloth pads bole laa ... Sapa nak angkat tangan!!!

    Keh keh keh ...


    m-i-o

    Tu la ... memula nak test drive tu agak berdebar2 and cuak jugak ... mampu ke tidak mende alah tu nak menampung berat badan fawwaz ...

    Lepas jalan2 dengan kadar 0.5km per jam sambil round2 kat padang tu, barulah rasa konfiden tu datang sendiri. Lepas tu, aku mengorak langkah lagi dengan berlari-lari anak pulak pada kadar 1km per jam ... keh keh keh ...

    Alhamdulillah .. so far so good. buckles dan webbing masih bertahan. harapnya akan terus begitu ... Amiin ...

    bisnis??? kapak belum tajam lagi meh .. macam mana mau bisnis?? hati belum kering kontang lagi ... kah kah kah kah ...

    Che Ma

    Thanks bebehh ...
    Ko lah antara sumber inspirasi aku ...
    Kalau dalam bahasa sainsnya - ko lah enzyme ku yang berfungsi sebagai katalist yang mempercepatkan lagi sesuatu tindak balas ...

    Ewahhhh ....

    Fid

    Keh keh keh ...

    Nak juai??? Tak larat aku wehh nak wat mende alah ni banyak2 ... fenin kepala ... mau tiba2 aku didiagnosis ada migraine karang ... hahahaha ...

    Tapi kalau Mei Tai tu aku rasa ok lagi. Not too bad ... takyah deal ngan buckles ngan webbings ... ahaks ...

    A'ah, strap kat bahu tu aku bubuh padding ...

    Mek, sila sambung usaha ko wat MT. Sungguh satisfying bila lihat hasilnya ... ehehehe ...

  • Sayang.Ibu
     

    sungguh selesa ku tengok fawwaz dlm SSC tu beb.. bagus btol laa ko nih, mmg skil malatoppppp. aku pun sama ngan mio, skil menjaet butang je ado.. yg lain nan ado... :P

Blog Widget by LinkWithin