Para pembaca budiman

Friday, March 5, 2010

Harap maklum - Ini adalah entry karaTz

Salam,

Hari ni hari ulang tahun belahan jiwaku ...



Selamat Ulang Tahun, Sayang ...
Yan sayang sangat2 kat abang ...





Imbas kembali dari dulu hingga sekarang ...


Yang sama

Kami belajar di sekolah yang sama dari form 1 sehingga form 5 ...

Kami duduk belajar di bilik darjah yang sama dari form 3 sehingga form 5 ...

Kami berdua dalam sidang redaksi majalah sekolah ...

Kami berdua pakai spek frame besar sampai menutupi separuh pipi masa sekolah dulu ... (Ada sedikit exaggeration di sini, sengaja ya, to spice things up ... kah kah kah)

Kami dua2 termasuk dalam golongan yang tinggi di sekolah dulu (dan sekarang pun sebenarnya)...

Sekarang ni, kami dua2 bergelar pelajar kembali ...


Kami suka makan nasi ayam kat food hall sogo ...

Kami suka makan oat utk dinner ...

Kami suka kerja2 DIY - dia di dalam bidang building maintenance (sila baca : plumber,electrician etc etc etc), aku dalam bidang kain 45 " atau 60" ...

Kami suka minum air limau ais ...

Kami suka makan Nando's dan KFC ...

Kalau dekat2 CNY, kami pasti akan mengidam makan Prosperity Burger ...

Kami suka pergi mana2 tempat yang ada SALE !!!

Kami bawak kereta - Ya Ampuuuuuunnnnnn, macam F1 !!!

Kami suka warna biru ...


Kami sanggup berkorban apa2 jer untuk keluarga terchenta ...




Yang tak sama


Dia anak ketiga - Aku seng paling gede i.e. kak yong
Dia takde keturunan Jawa - Aku Jawa 50% ... kiranya aku ni ala2 Pan Asian la gitu ...

Dia Rumah Merah di sekolah Labu dulu - Aku Rumah Biru (HIDUP RUMAH BIRU!!!!)

Dia Ketua Tingkatan - Aku pengawas cabuk ...

Dia ahli sukan - Aku suka tengok orang bersukan ...

Dia dianugerahkan complexion macam ciku yang masak (sawo mateng gitu) - Aku plak macam teh ais yang kadang2 kurang susu, kadang2 terlebih susu, kah kah kah)

Dia senyap orangnya - Aku, perghhhhh macam bertih jagung ...


Dia orang IT - Aku rabun IT


Dia takut jarum (Tu sebabnya agak liat kalau aku ajak derma darah) - Aku berani !!

Dia takde Bipolar disorder atau Obsessive compulsive disorder - Aku hebat !! Aku ada DUA DUA wokeh ... don't play play wooo!!!

Dia pandai berjimat cermat - Aku ??? Aku rasa dalam poket aku ni ada sikiiiiit bocor juga ..


Dia kalau datang angin kuskus dia, perghhhh memang takde orang berani datang dekat la. - Aku, kalau aku mengamuk, anak2 siap bole sengih2 lagi depan aku, sabar jer la ...


Dia rajin basuh kereta - Aku?? Errr, bang, basuh kereta pakai sabun cuci yang mana ek?? Pakai sunlight bole?? Ha Ha Ha Ha Ha ...

Dia suka makan - Aku suka masak.


Dia suka makan ikan bilis - Aku suka makan potato = Tu sebabnye aku suka masak sambal ikan bilis kentang ... Aku ngadap potato, dia ngadap ikan bilis .. Aci kan kan kaaaaaaannnnn ...




Alhamdulillah ...

Kami saling melengkapi :)



Image Hosted by ImageShack.us
P/s - Eh, dia mana karatznya entry ini??? Di manaaaa??? Kah kah kah kah kah ...

3 Pendapat:

  • Sayang.Ibu
     

    wahahahahaaa.... mmg melengkapi btol nyahhhh.. nak2 part sambal ikan bilis kentang tu, kalo ko duk serumah ngan aku, mau berebut kentang sokmo.. :P

  • Hana Seman
     

    Yan,
    Bila ku fikir2 kembali, ku imbas kembali zaman sekolah dulu..
    Aku cuma terpikir...

    Camner Amai terpikat kat hang ni..hahaha!

    Apapun happy belated birthday to your YTC..

    Ingat dulu time sekolah Ustazah siap masak best2 lagi untuk bebudak yang lahir bulan 3 ni (termasuk YTC hang, aku, Harris, arwah Umi, Norlina, Norwan - ada sapa lagi yer)

    Dan aku pun nak REMIND hang.. birthday aku pun dah dekat ni.. nak hadiah.. kalau takpun buatla spesel entry untuk aku (wah! demand gitu)

  • DNNA
     

    Ya ampun, tak perasan ada komen yang belum dibalas ... ampun bebeh2 sekalian ..

    Intan

    Nyahh, ko pun penggila kentang ye?? keh keh keh ...

    Aku segala yang berkenaan dengan kentang memang aku sukak!!!


    Na

    Tu la pasai ...
    Aku pun tak tau camana dia leh terpikat kat aku ...
    Aku pun tak tau camana aku leh terpikat kat dia ...

    Mek, hang tolong emel aku kat dal dot nuun at gmail dot com bole??? ;p Ada urusan sket ... hehehehehehe ... (Baik ko bagi cepat kalau ko nak hadiah besday... hahahaha)

Blog Widget by LinkWithin