Para pembaca budiman

Tuesday, November 3, 2009

Pengembaraan bermulaaaa ...

Salam,



Aku ada masalah yang pelik ...



Aku pun tak tau kenapa, tapi setiap tahun aku kena tukar spek mata. Ini adalah kerana, aku rasa power mata kiri aku setiap tahun akan bertambah ... Sungguh mengganggu konsentrasi aku bila memandu kereta ...



Aku tau, it's all in the head ...




Tokey kedai spek tu pun cakap yg sebenarnya power aku naik sikit jaa ... Kalau ikutkan tak ganggu fungsi penglihatan aku pun ...



Tak kira, aku nak wat spek jugak. Hahahaha ...



Maka, pada petang Sabtu 24/10/2009, aku dan che abang ytc setelah fenin kepala dengar aku dok ngadu kat dia hari-hari pasal penglihatanku yang makin rabun sepakat membawa Dina dan Daus ke Ampang Park untuk ke kedai buat spek mata kegemaran kami sekeluarga. Fawwaz terpaksa kami tinggalkan dengan pembantu memandangkan dia nak tidur dah masa tu. Takut dia meragam dalam train nanti, glamer free eh susah ai nanti ... Heh heh



Kami ke sana menaiki LRT. Pengembaraan menaiki tren yang pertama buat Dina dan Daus. Rumah kami memang terletak berhampiran dengan stesen LRT Tmn Bahagia. Kebetulan adikku Haidar ada di rumah, maka dia telahku paksarela menjadi pak supir menghantar dan menjemput kami ke stesen Putra itu.


Alhamdulillah, dalam tren tak ramai orang, jadi kami dapat duduk dengan selesanya.Dina dan Daus??? Toksah cakap ... Sepanjang perjalanan tu memang excited semacam. Sangat-sangat teruja.

Meh kita tengok gambar la ek ...


Pengembaraan bermula ...


Naik escalator ...


Menunggu tren tiba ...


Dina dah tak sabar-sabar nak naik train ...


Firdaus sangat-sangat teruja tengok sekeliling ...


Finally ...Dah dalam train ... Masuk-masuk jer terus Daus mintak botol susunya ... Hehehehe ... bertuah betul!! Daus telah diserahterima kepada abah untuk handle ...


Manakala ibu handle Dina ... Eh eh ... Dina pun sama cam Daus la ... Masuk train jer terus mintak botol susu ... Hehehehe ...


Yesssss .... sampai dah kat Ampang Park ...


Riang-ria di dalam Kedai spek kegemaran kami sekeluarga ...



Ah sudah ... Ni ALIEN mana pulak ni sesat kat dalam kedai ni???
Mwa ha ha ha ha ha ha ha ha ...


Sebelum pulang, kami sempat membeli papa roti favourite ku ... Yummy yummy ... Gambar tak sempat amik sebab jangka hayat roti tu tak lama ... Kah kah kah ...


Dina yang ngantuk sebenarnya tapi nak jugak tengok pemandangan dari dalam train...



Sesampainya sahaja Dina dan Daus di rumah, diorang semua pakat tumbang tidurzzzzz ... Tapi mereka tidur dengan senyuman terukir indah di bibir mungil mereka.



Aku sungguh happy :)



Image Hosted by ImageShack.us

4 Pendapat:

  • Hana Seman
     

    Tengok gambar2 ni terserlah sifat bapa mithali si Amai ni... Ke time posing jer?

  • DNNA
     

    Na,

    Dok aihhhh ...
    Dia memang lagu tu ...
    Abah (garang) yang mithali ...
    He he he he ...

    Lepas ni aku nak mintak dia blanja makan sebagai upah aku puji dia ..

    Kah kah kah

  • scudmami
     

    DiaN.. tak singgah ke kedai TT?? Ingatkan kau saje bagi alasan nak gi buat spec sbb nak gi situ hahahhah..

    hmm.. aku tak perasan plak hang pakai spec baru kah tadi??? meh bawak aku gi kedai tu sbb aku pon nak gi buat spec baru... leh dpt murah tak?? Pastu leh kita 'singgah' "u-know-which" kedai... *wink*

  • DNNA
     

    NorL

    Ya Ampun, ko tak perasan ke sepanjang kita kat The Mines tadi aku dok kedip-kedip mata je???

    Mestilah sebab spek baru beb

    Kah kah kah kah kah ...

    Wokeh set, ko bagitau bila, aku boleh tunjukkan. Aku rasa berbaloi-baloi wat kat kedai tu ... Hehehe.

    Pastu kita naik atas TT ek ... Aku dah masuk dah kedai tu carik Thirsties last weekend masa aku amik spek aku yang dah siap tapi tadak saiz L.

    Aku sungguh kechiwaaa gundah gulanaaa ...

Blog Widget by LinkWithin