Para pembaca budiman

Friday, November 6, 2009

LRT (lagi) ...

Salam,



29/10/2009
Che abang dapat panggilan talipon dari Kedai Spek Kesukaan kami mengatakan bahawa spek baruku sudah siap .... Yeayyyyyyy ....


Maka pada keesokan harinya (owh, sungguh terserlah ketidaksabaranku kan), aku ngan che abang ytc DAN Fawwaz pergi amik spek baruku yang dah siap kat Ampang Park tu. Kebetulan masa tu kami menginap di rumah mertuaku di Gombak, jadinya setelah kami menimbang semua aspek, kami memutuskan bahawa kami tidak akan naik kereta kerana dikhuatiri akan dihadiahkan dengan jem strawberry di jalan raya.


We deciced to take the LRT (again)...


Dan memandangkan tiada bekalan EBM yang dibawa ke rumah mak kerana memang menjadi kebiasaanku utk direct BF Fawwaz pada hari-hari cuti, kami pakat nak bawak Fawwaz sekali. Takut-takut lak sat lagi, kat rumah dia melalak mintak susu tapi empunya sumber susunya tadak i.e. berpeleseran dan berfoya-foya dengan suami di Ampang Park. Mau panik mertuaku karang. Kih kih kih .. Dan untuk memudahkan perjalanan kami, sudah semestinya aku akan babywear Fawwaz dengan ringslingku.

Dina dan Daus kami tinggal sebab kami nak bagi can diorang main dengan sepupu-sepupu mereka yang kebetulan ada jugak di rumah mertuaku. Diorang bagi can ibu ngan abah diorang romantika d'amor dan beramas eh beramah mesra berdua-duaan (sambil ditemani Fawwaz) ... kah kah kah kah kah ...

Gambar-gambar dalam train.


Bersama belahan jiwaku ... Lama dah tak amik gambo berdua lentuk2 ni ... Last buat rasanya masa baru2 kawen dulu, hehehe


I simply love babywearing ... Mudah, ringkas dan praktikal. Dengan cara ini, kita juga dapat bersenam secara tidak langsung. Also, this is the best method to hide our bulging tummy, keh keh keh keh keh ...


Ibu dan Fawwaz ...


So, kira fair and square la ... Dina dan Daus dah naik train sekali and Fawwaz pun dah naik train sekali ... Sungguh adil dan saksama betul la ... hehehehe ...


Yang perasan bergaya dengan spek barunya,
Image Hosted by ImageShack.us

6 Pendapat:

  • Sayang.Ibu
     

    wehhh...cantik spek ko beb.. aku baru gak tuko spek thnn nih, aku amik transition lens pasal bengang nak pakai spek itam tak blh gara2 power yg terlampau...hahahahaa

  • DNNA
     

    Intan,

    Masyehhhhh .. masyehhhhh ...

    Aku pun berkenan gak ngan transition lens tu tapi kayaknya harganya boleh tahan jugak ya ..

    Mau robek poket seluar aku di kala musim kemarau bulan november ni ... kih kih kih ...

    Takpa, tahun depan bila datang mood meroyan aku nak wat spek (lagi), aku rasa nk rembat sepasang transition lens tu tapi tgk bajet la ...

    Wat sementara waktu, kalau silau masa drive, aku pakai clip on jer la ..

    Baper power ko ni mek?Aku kiri 400, kanan 250 ...

    P/s - Takpa, bulan depan dapat saguhati 1Malaysia, boleh la aku blanja diri sendiri beli spek hitam besar yang ada power. Memang berkenan sungguh aku tgk orang lain pakai especially artis2 kita la ... Boleh aku join diorang bergaya ala-ala Penyu PATA eh Paris Hilton nanti ... kikiki

  • cokelat lover
     

    wah...romntik..hehhehe..
    nice glasses..=)

  • :Nana:
     

    cantik spek kau Dian.. gi beli spek itam pulak nnti ek..

    aku lak tk minat sgt sling-ring.. sakit belakang aku daa.. so, aku pro baby Bjorn jer - baby wearing gak tp ada byk support depan belakang, sampai laki aku pulak offer bwk budak time jenjalan sbb dia suka baby Bjorn tuh, aku rilek je.. hehehe..

  • ummiluqman
     

    aku ada jenis pouch punya sling. pakai kat dlam ghumah je bila anak aku cranky.. ko punya yang ada ring tu ye..mcm best je..tak sakit bahu ke?

  • DNNA
     

    Husna,

    Eheh .. sekali sekala romantika d'amor gitu kan kan kan ... mcm jaman2 bercintan cintun dulu ... hi hi hi

    Nana,

    Misi aku seterusnya bila dah ada duit lebih nanti adalah utk beli spek hitam yang beso2 tutup muka eh mata ... hehehehe ...

    Baby Bjorn pun wokeh apa ... Cuma aku belum berpeluang terjun ke arena itu ... Baper ek harganya?? Ko minat SSC tak??

    Che Ma,

    Ringsling (RS) bagi aku adalah sangat selesa. Cuma mungkin kalau nak bandingkan dengan pouch, RS susah sket nak simpan sebab dia panjang kan. Tapi RS lebih senang untuk di'adjust' dan semua orang bole pakai ..

    Pouch memang mudah dan ringkas. Cumanya sizing dia memang ikut size sorang tu jer la. Kiranya org2 yg lebih kurang sama size ngan empunya pouch tu jer la yg bole pakai ...

    Nana n Che Ma,

    Aku rasa kalau memang betul la apa yg ko cakap tu Nana ... org lelaki aku tak rasa la nak pakai RS or pouch tapi kalau Bjorn ataupun SSC mungkin depa nak pakai ...

    Nampak gayanya aku kena angkut SSC seketul la plak lepas ni ...kah kah kah kah kah ...

    Che Ma, apa lagi beb ... jom kita angkut dan marilah kita together-gether menjerumuskan che abang-che abang kita dalam arena babywearing ni jom .... hahahah ...

Blog Widget by LinkWithin