Para pembaca budiman

Thursday, November 19, 2009

Mirror, mirror on the wall ...

Salam,



Sebelum saya nak wat kerja, saya nak cerita pengalaman saya tadi pagi yang sungguh mencuit hati ...



Masa saya berjalan kaki (merangkap aktiviti senaman pagi saya) dari Lembah yang Hina ke opis pagi tadi, saya ternampak ada sorang staff lelaki naik motor yang baru sampai kat parking motor. Sesudah membuka helmetnya, benda pertama yang dia buat adalah melihat wajahnya di side mirror motosikalnya.


Sumber gambar hiasan adalah dari SINI



Punyalah asyik dia membetulkan rambutnya (baca:remos) sampaikan tak sedar saya (yang berjalan kaki) sedang memerhatikannya dari jauh. Lama jugak saya dok tengok dia ngadap cermin tu. Penuh khusyuk dan tawadhu' gitu ... Kah kah kah ... Bila saya dah dekat dengan motornya barulah dia terperasan saya yang senyum-senyum simpul.



Hehehehehehehe ...



Kantoi !!!!



Lantas mamat tadi terus bergegas membuka jaket, mengambil begnya lantas berjalan dengan penuh control machonya menuju ke dalam bangunan PPU*M di depan saya. Dia tak pandang belakang dah ...



Soalan saya :
Agak-agaknya la kan, sapa yang lagi vain sebenarnya?? Perempuan ke lelaki??






Image Hosted by ImageShack.us


P/s - Saya rasa, lelaki and perempuan sama je sekarang ... semuanya menjaga imej dan kecantikan ... OK lah tu kan ... Yang penting, jangan berlebih-lebihan ...

P/p/s - Mana datang istilah lelaki metrosexual tu ek??

6 Pendapat:

  • ~ As ~
     

    ah laki aku pun mcm tu..lps buka helmet msti adjust rambut dl...huhuhu

  • Hana Seman
     

    Sama jer,
    pompuan dok belek tudung, laki belek remos.

    Tapi since ada tudung Ekin ni, dah takyah belek tudung.

    Sebab tu belakang poket laki aku mesti ada sikat kecik.

  • ummiluqman
     

    aku rasa lelaki le. laki aku suka sangt sikat ghambut kat mana2 pun kdg2 terbw 2 sikat dlm poket..jd mat sikat pula

  • isabelle
     

    hahaha.kemain lagi kontrol macho.x agak2.

    metrosexual? i'd prefer to use 'ubersexual'.

  • Ain
     

    salam, glad to find ur blog.i`m already be your blog follower, please be mine.all the best in b/feeding years.
    http://wadee-al-ain.blogspot.com

  • DNNA
     

    As

    Remos harus adjust dulu kan As kan kan kan ... Keh keh keh ...

    Na

    Aku tak rasa Amai ada sikat kecik kat belakang poket dia ... Tak rasa dia serajin che abang ko tu Na. Dan sebab dia tak berapa nak ghajin tu la dia suka potong rambut pendek ... Hahahaha ...

    Jadi ko datang sini nanti Na? Call aku tau ...

    Che Ma

    Mat sikat?? keh keh keh ... gelak aku. Tapi tu la, aku tgk gambar2 che abang ko memang rambut control kemas la ... caya la ...

    Isabelle

    Me very the ketinggalan jaman daaa .. Thanks for introducing the term uber sexual tu me. I've already googled it and i agree with u that in this case, the term ubersexual would be more appropriate and lebih lemak berkrim bila didengar kan kan kan

    Ain

    Salam sis ... Thanks a million for dropping by.

    All the best to you too in ur BF journey ... Mumtaz is soooo adorable ... hehehehe

    Mari kita sama-sama berusaha !!!

Blog Widget by LinkWithin