Para pembaca budiman

Wednesday, November 4, 2009

Meja ada tapi kerusi tadak ...

Salam ...

Setelah berbulan-bulan (7 months, to be exact) dan berpuluh-puluh panggilan talipon (err, rasanya tak sampai puluh-puluh pun, mungkin 6 kali jer, dasar suka membesar-besarkan cerita la aku ni, hahahaha), akhirnya pada tarikh keramat 30 Oktober 2009 pada jam 945 pagi, aku dikejutkan dengan berita gembira yang menyatakan bahawa meja baru aku dah sampai ... yeayyyyyyyyy ...


Tapi, pada masa yang sama, aku menerima perkhabaran kurang enak yang menyatakan bahawa aku hanya dapat set meja saja. Kerusinya inda ada bah ... En Shahrul (Aku saja bubuh nama dia sebab lain kali nak kena liaise dengan dia lagi) dari bahagian alamak apa ke nama bahagian tu aku lupa suda ... Ahaaaa ... Stor Pusat!! Ya, Encik Shahrul atau nama manja yang aku berikan padanya - Encik S - cakap, peruntukan untuk kerusi yang aku apply dah abeshhhhhhhh ... Kena reapply tahun depan ... Ayoyooooooo, macam mana boleh jadi lagu ni Encik S?? Bukankah saya sudah apply untuk meja dan kerusi ni dari bulan APRIL 2009 lagi???



Tapi takpa ...


Wahai Encik S, pada tanggal 1 Januari 2010 sila bersiap sedia untuk menerima panggilan rindu dendam dari saya ya ... Kih kih kih kih kih ... Saya akan tuntut hak saya. (Ewah!!Ai speak like good only kan .. me very the poyo one) Eh sat, 1 Jan cuti ek?? It's ok ... Tanggal 2 januari, then.



(Susah-susah sangat, aku duduk style Seniman Bujang Lapok jer la kat meja tu ...)


Anyhow, ni la meja baru saya satu set seadanya ...




Finally ... my own table ... Sebelum proses mengemas
Pstt ... geng, korang tak rasa ke kaler meja ni sungguh seksi gitu ... hahaha


Selepas proses mengemas yang ada kadar - Tenaga dah sangat berkurangan kerana digunakan untuk mengubah susunan meja-meja dan rak-rak di meja itu (Lia, Kak Fizah - Thanks a million for helping me out, darlings ...). Meja ni nampak ringan tapi beratnya ya ampunnnnnn ... dia adalah sangat solid wokehhh ...


Dari angle lain pulak. Kelihatan Alia sedang buat-buat busy menyiapkan case write up nyer ... Tapi, bila tgk lagi sekali and kita perati betul-betul, eh, tgh FB rupanya (Ampun Lia ... kahkahkahkah)


Kak Fizah yang juga sedang menyudahkan case write up nya ...


Kak Azie berbaju hijau sedang sibuk verify lab results di ILMS. Dan kelihatan jua Alia yang masih lagi sibuk berFB eh wat kerja ... hihihi

Tiada dalam gambar - Jue ngan Mas (Cuti-cuti Malaysia)

To my old Major meja,




So long, dearest one ... Thanks for the memories ... Hope your new owner will love you as much as i've loved you ...



To Major Kerusi (Dr) Mas - SILA JAGA (EX) MEJA AKAK TU BAIK-BAIK YA ... Keh keh keh keh ..


Image Hosted by ImageShack.us

P/s : Fid-aku rasa meja yang diorang bagi ni memang kompom takleh celen hang punya meja yang riban-riban tu ... Namun aku tetap bersyukur :)

10 Pendapat:

  • :Nana:
     

    Jeles.. jeles.. lawa siut kau punye meja ofis.. kelass gitu! kot aku nk meja cenggitu, kena beli sendiri lah kat IKEA.. hahaha.. tahniah dpt meja tanpa kerusi baru kau itu.. sure semangat buat keje lepas ni ek :)

  • Fid
     

    wahh MENUNJUK!!!! kahkahkah

  • DNNA
     

    Nana,

    Hehehehe ...
    Iyer, makin bersemangatlah aku (untuk tidur di meja) lepas ni ..
    Ahaks ...

    Fid,

    Tu la pasal ...
    Jarang-jarang tu datang mood riak takbur aku ni ...
    Jadinya, sekali dia datang, aku terus LAYANnnnnn jer laaa ...

    Hahahaha ...

  • Sayang.Ibu
     

    wehhhhh... cantik laa beb.. kalo aku dah ada rasa nak bawak blk umah je.. hahahaha

  • Hana Seman
     

    Wah! Sungguh jeles aku ngan meja baru ko itu..
    Aku nyer meja material habuk kayu jer..

    Eh! Alia kat HUKM gak ker?

  • alia
     

    ehemmm... ehemmm... lia tgh khusyuk carik journal buat case write up (ye ke?), mb dn cakap lia ber 'fb'ing lak... huhuhu...

    k.hana: a'ah, alia kat ppu*m gk (tlg jwb bg pihak mb dn). jiran sebelah meja mb dn (yang jeles sbb x dpt meja tanpe kusi baru...)yg masih maintain ngan meja material habuk kayu gk...

  • DNNA
     

    Intan,

    Hahahaha ...
    Ko ni memang terror la mek ...
    Memang itulah benda pertama yang aku terfikir masa dapat meja tu ...

    Na,

    Aramak, Alia dah mula menunjukkan taring la ... Sebelum ni dia dok membaca sambil menyelam jer ...

    Abeshhhh la aku mek ...
    Kah kah kah ...

    Lia yang baik hati,

    Masa mbak dn taip entry ni, mbak dn tgh hypoglycaemic la ... tak sedar apa yang mbak dn taip. Bila dah publish baru tersedar ...

    Hahahahahahaha ...

    P/s - Just to set the record straight, Alia memang tgh carik articles utk case write up dia.

    P/p/s - *Bisik-bisik* Tapikan, tadi dia sendiri ngaku yang sebenarnya pada masa yang sama,dia bukak FB kat tab lain ... heh heh heh ..

  • Fid
     

    kalau meja ni hilang esok lusa aku tau la sapa kebas..kahkahkahkahkah

  • nurul husna binti ibrahim
     

    wah..de meja br..bestnyer..br smngt mau kjer..hahaha

  • DNNA
     

    Fid

    Kih kih kih ...
    Kalau mejaku lesap dikebas orang, aku upah ko jadik detektif sambilan la utk siasat ek ...

    Saspek-saspeknya aku rasa adalah beberapa insan bertuah tu ...

    (termasuklah aku,empunya meja tu sendiri yg dh songlap harta uni bawak balik ke umah and wat mcm harta sendiri) ...

    Kah kah kah kah kah ...

    _________________________

    Husna,

    He he he ...
    Itu adalah harapan akak jua ...

    Semoga akak (yg memang dasarnya adalah seorang yg agak malas) jadi bertambah rajin dan bersemangat untuk wat keja dan siapkan case write up akak yang tak sudah-sudah itu ...

    Amiinnnnnnnnnnnn 44x

    ;)

Blog Widget by LinkWithin