Para pembaca budiman

Tuesday, September 8, 2009

Kunjungan ke SOGO / Jalan TAR


Salam

Entry ini adalah kesinambungan dari entry yang lepas i.e. SOGO Aidilfitri Sales Preview ...

Kenderaan pengangkutan telah ditaja oleh Kak Fizah - Toche bebeh, terima kasih daun keladi ;p

Sesudah meletak kenderaan di tingkat yang agak bawah, kami terus naik ke Sogo dan melihat-lihat keadaan sekitar ...
Ya Ampuuuuuun, ramai sungguh umat Nabi Muhammad s.a.w ...
Especially kat area budak2 ... Barisan utk bayar tu panjang melingkar-lingkar mcm ular jadinya ...
Tak daya aku nak beratur panjang-panjang tu ...


Jadinya, ku tanpa ragu2 terus memulakan pengembaraan SOLO ke Jalan TAR ...
Alhamdulillah, dapat la sepasang baju melayu untuk Fawwaz and sepasang baju kurung untuk Dina (baju kurung dia semuanya dah pendek, tinggi sungguh anak daraku ni)
FYI, Firdaus nyer baju Melayu dah ada ... Tapi, cian plak tak belikan apa2 utk dia kan ...
Jadinya, the next day, ku belikan dia kain sarung memandangkan dia memang gemar untuk bersolat dengan memakai telekung Dina ... heh heh heh ...

Anyhow,
Sepanjang perjalanan pulang ke SOGO, ku digoda oleh pemandangan2 indah tudung2 yang sengaja dengan kejamnya disusun indah nian oleh para pemilik kedai ...
Ku coba utk kuatkan semangat and bulatkan tekad ...
Alhamdulillah ... saksesssssss ... ku berjaya menahan hawa nafsu ...
(DNNA = 1, Hawa nafsu = 0)

Pastu, went ahead to the meet up point i.e. pharmacy dekat dengan Famous Amos tu ...
On the way tu, saja je menggatalkan diri untuk singgah sahur seketika ke area2 barangan dapur, cadar etc etc etc tu ...
Sampai area cadar2 tu ...
Ku tergoda lagi ...

Isk ... sungguh tak berhati perut betul la org2 WINSIR ni ...
Ada ka patut depa juai comforter set (Cadar set Queen, Comforter saiz King) yang asalnya berharga RM400 lebih dengan harga RM89 jer???
Dah la tu, memandangkan time tu Happy hour, depa nak throw in sebijik bantal FOC some more...
Sungguh tidak patut !!!!! HANGIN aku ...

MAKA,
Untuk membuang hangin yang bersarang di badanku itu,
Ku telah REMBAT sebijik ....
Yeah yeah yeah .....
(hawa nafsu = 1, DNNA =1)

(Nota : Tiada walau sekelumit penyesalan pun di hatiku ... Nak tau napa? Sebab
before ku rembat, ku telah pun menalipon abang YTC dan meminta pendapatnya ...
Alhamdulillah, dia pun setuju ...
Ai lebiu bebeh)

Yang tak baper bestnya, Sambil kitorang lepak2 kat pharmacy tunggu member2, ada la kot 3 kali kami dok dengar announcement budak kehilangan mak bapak ... Sakan sungguh mak bapak diorang ni shopping sampai lupa anak bagai ... Isk ... Na'uzubillah ... mintak dijauhkan la ...
Anyhow ... layan je la gambar-gambar ni ek ...



Dari kiri - NorL aka scudmami78 yang dah makin selim melim, Jue yang ayu bertudung biru and yours truly yang akan terus mendoakan agar kita mendapat World Peace ...




Dari kiri : Kak Fizah aka penaja Rush silver (owh kak Fizah, MASKermu hampir copot tuh!!hihi)and adindaku Alia yang kepenatan (Dia antara insan2 gigih yg sanggup beratur beberapa kilometer untuk membayar baju budak di cashier, SALUT bebehhh ...)

Tiada dalam gambar : Mas and Kak Azie yang sedang sibuk meredeem rebate yang beratus-ribu Rupiah di tingkat Tujuh ... Hahahahaha ...

Take Home Message


1. Semasa sedang sibuk membeli belah, sila awasi anakanda-anakanda anda ... (Thanks Isabelle for reminding me the other day)
2. Sila pakai mask yang sedondon dengan warna baju anda seperti yg telah didemo oleh Kak Fizah and Alia ... nampak sungguh menawan kalbu, bukan ...
3. Sebelum membeli apa-apa, sila dapatkan ijin from ur better half untuk mengelakkan sesi soal jawab yang panjang di rumah nanti (u olz nak panggil saya old fashioned pun takpe ... i don't mind ... Ku memang telah didesign sebegini rupa semenjak azali ... Hahahaha)

Sekian ... Senyum sokmo ...
Wassalam


Image Hosted by ImageShack.us
P/s - HP saya masih kat ICU - sob sob sob ... Dr HP tu ckp, chances are slim i.e. 50-50 jer ... UWAAAAAAA ....

4 Pendapat:

Blog Widget by LinkWithin