Para pembaca budiman

Sunday, July 12, 2009

Cita - cita ku ...

Salam ...
Dah lama rasanya ku ada cita2 untuk menjahit ... sedari kecik dulu ku memang suka menjahit ... tapi ku hanya tahu menjahit baju kurung jer ... masa dulu2 slalu jer lumba jahit baju kurung dengan alia (adikku) setibanya bulan ramadhan (or earlier). Emmm ... biasanya alia la yang menang kerna ku agak malas orangnyer ... hahaha.
.
.
Anyhow ....
.
.
Cita2 ku :
.
1. Pinjam mesin jahit alia since right now, i do not have enough dana to purchase a new one.
2. Mula wat projek2 mega ku
.
.
... antaranya adalah ....
.
.
a) Nak cuba transform baju kaftan ku kepada baju kaftan yang nursing friendly ... ALIAAAA ..I need ur help bebehhhh ...
b) Nak siapkan projek ring sling yang kumulakan dengan norley masa pregnankan fawwaz dulu. sila lihat hasil yang telah siap yer - unfortunately, not mine but norley's ... hahaha
c) Nak wat nursing night gown ... nak tiru design nursing gown lovelycloset - sikit2 je tau ku tiru, bukan plagiat terang2an, mind u ... ehehehe ..
d) Nak wat day curtain ... as per abang YTC's special request ...
e) Nak cuba try test tengok transform tudung2ku kepada tudung berawning ...
f) Nak try jahit pouch pulak ...
.
.
--- oleh yang demikian ---
.
.
i) untuk perkara a, c, d dan f - ku perlu pergi berbelanja ria mencari materials/ fabrik yang sesuwei ...
ii) untuk perkara e pula, ku perlu jejakkan kaki ke kedai alatan menjahit untuk mencarik calon2 awning yang sesuwei - ada yang mencadangkan pakai kain keras bergam untuk jahit kolar itu ... siapa ada pengalaman yang bole dikongsi??
iii) untuk perkara b pula, ku perlu mengorek2 dan mencarik2 kain yang telahpun selamat ku beli bersama norley dulu ... rasa hatiku, ada di dalam kotak yang masih blom berbuka lagi ... al maklum lah ... baru sebulan pindah rumah ...
iv)untuk perkara a, b, c, d, e dan f, ku memerlukan ....
.
.
.
.
.
.
WANG
(tunggu gaji masuk la nampak gayanya ...)
.
.
MESIN JAHIT
(maka oleh itu wahai dinda alia .... pinjamkan seketika mesih jahitmu itu padaku ...
bisakah????)
.
.
dan
.
.
.
MASA
( Adehhh .... hok ni payah sket la ni ... masa yang ada weekends jer la ... tapi biasanya weekends ni la anakanda2 berlumba2 nak spend time dengan ibu dan abah dierang kan)
.
.
Takper takper, will try my best ... akan ku usahakan juga .. walau pun progress slow macam siput ba alif ba ya ... hidup mesti terus ... better late than never, eh ...
Insya Allah, lambat laun akan tercapai jua semua cita2 ku ...
Amiin ..
.
.
p/s
Errr ... adakah kalian terasa panas secara tiba2 selepas membaca entry di atas?? ... Percakapan ku agak berapi jugak la kan ... hahaha... maaf ya ;p

0 Pendapat:

Blog Widget by LinkWithin